• Startsida
  • / Nyheter
  • / Strängnäs kommun får medel för brottsförebyggande arbete

Strängnäs kommun får medel för brottsförebyggande arbete

Brottsförebyggande rådet, Brå, ger kommunen 1,2 miljoner kronor i stöd för insatser riktade mot barn och unga under 2024.

Stödet ska användas till att införa ett program som kallas mentorer i våldsprevention (MVP) för årskurs 4 i 20 klasser i kommunen.

– Det är med stor glädje vi tar emot beslutet om att Brå beviljat de medel vi sökt för att införa MVP för alla årskurs 4 i vår kommun, säger Anna Ekström, enhetschef för stöd och insats ungdom på Strängnäs kommun.

Program för att förebygga våld bland barn och unga

I MVP-programmet lär eleverna sig att ta ansvar för varandra och att säga ifrån om de ser eller hör våld och kränkningar. Metoden bygger på ett antal lektioner med olika teman som är anpassade för elevernas ålder. Kärnan i programmet är att tillsammans reflektera kring hur vi på olika sätt kan agera mot våld i vår vardag.

MVP erbjuds redan till samtliga skolor i Strängnäs kommun i årskurs 8 men ska nu även erbjudas i årskurs 4. Programmet genomförs av kommunens MVP-team som är medarbetare anställda på stöd och insats ungdom inom socialkontoret och fritidsgårdsenheten.

– Det här är en viktig del i utvecklingen av Strängnäs kommuns brottsförebyggande arbete och vi är både tacksamma och glada att Brå uppmuntrar arbetet genom att bidra med finansiering under 2024, säger Anna Ekström.

Brå stöttar ekonomiskt

Brå ger ekonomiskt stöd till kommuner för lokalt brottsförebyggande arbete. Det var 182 kommuner som ansökte om stöd för 2024 och Brå har haft 50 miljoner kronor att fördela.

Du kan läsa mer om kommunens brottsförebyggande arbete på vår webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2024