Sommarfest presenterar Peg Parnevik och Malin Ewerlöf

Bild på Malin Ewerlöf och Peg Parnevik med rubriken Sommarfest

Nu släpper vi de första namnen bland stjärnorna som kommer till Sommarfest i Strängnäs. Artisten Peg Parnevik spelar under konsertkvällen den 7 juni och idrottsstjärnan Malin Ewerlöf deltar i och blir ambassadör för löpartävlingen Strängnäs 500.

Strängnäs kommun och Strängnäs 500 presenterar stolt de två första stjärnorna som kommer till Strängnäs den 6 och 7 juni. Musikartisterna på Sommarfest i Strängnäs har valts ut i dialog med ungdomar som har fått skicka in sina önskningar till Ung i Strängnäs via sociala medier. Därför fick ungdomarna först av alla höra om Peg Parnevik redan igår som tack för allt engagemang.

Popstjärnan Peg Parnevik kommer

Peg Parneviks karriär som låtskrivare och artist har bara pekat uppåt de senaste åren. Peg har turnerat över hela Sverige på både klubbar och festivaler, som till exempel på Lollapalooza i Stockholm. Hon har nominerats till Grammis och vunnit priser i Grammis och P3 Guld.

Hösten 2023 kunde vi se henne i tv-programmet Så mycket bättre där hon tolkade artister som Marit Bergman, Dogge Doggelito och Lasse Holm. I sista avsnittet tog Peg Parnevik dessutom plats som sångare i Wannadies och gjorde en oförglömlig version av deras stora hitlåt Hit. En av Pegs mest streamade låtar hittills är ”Misslyckad & hatad” med flera miljoner lyssningar på Spotify. Högt på den listan ligger också ”Vart jag mig i världen vänder” som är Pegs version av en låt med bandet Den Svenska Björnstammen, som spelade så att himlen öppnade sig i Strängnäs sommaren 2022. Peg har också skrivit låtar med bland andra som till exempel Newkid och Naod.

Med full fokus på musiken, låtskrivandet och framför allt liveshowen vill nu Peg visa vem hon är, en gång för alla. För att citera henne själv:

Kom till ett gig så ska jag visa er vad jag går för.

Peg Parnevik spelar den 7 juni på Visholmen.

Idrottsstjärnan Malin Ewerlöf kommer också

Strängnäs 500 bjuder in Malin Ewerlöf, en av Sveriges främsta löpare som en ambassadör i tävlingsklassen på 10 km den 6 juni. Malin Ewerlöf är idrottsstjärnan som har tävlat i OS, VM och EM. Och nu är det dags att tävla i Strängnäs 500.

– Vi är väldigt glada för att vi nu har Malin med oss. Det ska bli mycket spännande att se hur elitmotionären Malin står sig i konkurrensen i vår tävlingsklass på 10 kilometer, säger Torbjörn Pettersson, eventchef för Strängnäs 500.

– Jag ser verkligen mycket fram emot att komma till Strängnäs den 6 juni för att testa vad kroppen kan göra på ett tufft 10 kilometerslopp. Det ska också bli spännande att inspirera och coacha de som vill när jag kommer den 4 maj, säger Malin Ewerlöf.

Malin kommer nämligen till Strängnäs redan den 4 maj för att föreläsa för eventsponsorerna på temat rörelseglädje. Samma dag leder Malin också två fysiska löparpass då hon kommer bjuda på löpteknik och konkreta tips till deltagarna.

– Malin Ewerlöf skapar också engagemang hos våra partners i sin roll som personlig tränare för motionärer inom löpning, säger Torbjörn Pettersson, eventchef Strängnäs 500.

Malin Ewerlöf började sin löparkarriär som en juniortalang då hon bland annat tog guld på terräng-VM. Hennes största framgång kom 1998 då hon tog silver på 800 meter vid EM i Budapest. I dag arbetar Malin som löparcoach och föreläsare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 mars 2024