• Startsida
  • / Nyheter
  • / Arbete och service snickrar sig igenom sin största beställning hittills

Arbete och service snickrar sig igenom sin största beställning hittills

Benjamin måttar upp en staketsektion efter mall

Benjamin måttar upp en staketsektion efter mall

470 meter staket ska vara klart till Sommarfest den 6–7 juni.

Uppdraget kommer från föreningen Strängnäs 500 och är både det första externa – samt det största – uppdraget Arbete och service har tagit sig an.

– Just nu är det 5–6 personer som jobbar dagligen med detta. När allt är klart kommer 112 stycken staketsektioner att vara byggda och vi har kommit ungefär halvvägs, säger Tony Olsson, arbetshandledare på Arbete och service.

Färdiga staket på hög

Färdiga staketsektioner som ivrigt väntar på att loppet ska starta

Staketen kommer att användas till start- och målsträckan för loppet Strängnäs 500 som anordnas i samband med Sommarfest. Alla steg i processen hanteras av Arbete och service – virket kommer in i byggnaden som långa plankor och ut som färdigmålade staket.

– Det är kul att se hur det helt organiskt vuxit fram något som liknar ett produktionsband. Alla tar ett stort ansvar för sin del och det finns en intern stolthet i att vi tar oss an ett så pass stort och invecklat uppdrag själva. Vi har blivit ett väloljat maskineri, säger Tony.

Staketsektionerna målas i tre lager för att få en hållbar yta

Staketsektionerna målas i tre lager för att få en hållbar yta

Vad är Arbete och service?

Arbete och service är en del av Strängnäs kommun och utför utöver snickeriarbeten även service- och betaltjänster på uppdrag av kommunen, företag eller privatpersoner. Dessa tjänster kan vara allt från biltvätt och möbelflytt till att sköta textilåtervinning och grönområden.

Många av medarbetarna och praktikanterna på Arbete och service gör något som kallas arbetsträning och har ett behov av social praktik eller rehabiliterande anställning. På så sätt får medarbetarna och praktikanterna träning och erfarenheter i en trygg miljö som de senare kan använda på arbetsmarknaden. Du kan läsa mer om Arbete och service på sidan Enheten Arbete och Service.

Erbjuder även speciella servicetjänster

För personer över 70 år som är både skrivna och boende i kommunen erbjuder Arbete och service så kallade speciella servicetjänster helt gratis. Dessa tjänster är avsedda att förebygga skador, olycksfall eller ohälsa. Exempel på tjänster kan vara byte av glödlampor, uppsättning av gardiner eller byte av batterier i brandvarnare. Läs mer om tjänsterna på sidan Servicetjänster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2024