Så håller du kontakt med din anhöriga

Cropped view of elderly man with walking stick in hands

Det är viktigt att vi alla tar ett gemensamt ansvar för att bromsa smittan av covid-19 på kommunens särskilda boenden. Samtidigt ska du som anhörig kunna hålla kontakten med den boende. Tillsammans hjälps vi åt!

Besöksförbud råder

För att minska risken för att sprida covid-19 införde Strängnäs kommun redan den 18 mars besöksförbud på kommunens särskilda boenden. Regeringen har att beslutat att förlänga besöksförbudet till och med den 30 september 2020.

Besök utomhus

Vi arbetar på olika sätt för att göra det möjligt för anhöriga att hålla kontakten med de boende. Ring personalen på det aktuella boendet för att stämma av vad som blir bäst för just er situation.

Det är möjligt att besöka din anhöriga om ni kan träffas utomhus. Då gäller följande:

  • Boka tid för besök genom att ringa till boendet och stämma av med personalen.
  • Stanna hemma om du är sjuk (besök kan endast genomföras om du är helt symtomfri).
  • Håll avstånd till din anhöriga (2 meter).
  • Stanna helst kvar på boendets område.
  • Om ni lämnar området, tänk då på att undvika platser där många samlas (t ex caféer eller butiker).
  • Smittskyddsläkare avråder från transporter i bil.

Ring videosamtal

Alla särskilda boenden har fått tillgång till surfplattor så att de boende ska kunna ha videosamtal med anhöriga. Ring till boendet för att få veta mer.

Stöd för dig som anhörig

Vill du ha stöd eller behöver någon att prata med? Kontakta kommunens anhörigstöd på 0152-297 05 eller mejla till anhorigcentrum@strangnas.se.

Frågor?

Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till din anhörigas boende. Om du har generella frågor om hur covid-19 påverkar kommunens verksamheter kan du läsa mer på strangnas.se/corona. Du kan också besöka sidan Information till dig som anhörig.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 september 2020