Information till dig som är anhörig

På den här sidan har vi samlat information till dig som anhörig angående rådande situation kring covid-19.

(Senast uppdaterad 29 september klockan 12.00)

Så arbetar vi

Vi arbetar hela tiden med att minimera risken för smittspridning inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter och har tydliga rutiner för att hantera misstänkt och konstaterad smitta. Som en förebyggande åtgärd används munskydd vid all nära omvårdnad. Vid konstaterad eller misstänkt coronasmitta använder personalen även visir, handskar och plastförkläde. Socialkontoret har en särskild organisation för att samordna och säkra tillgången till skyddsutrustning.

Besök på kommunens boenden

Den 29 september tas många restriktioner i samhället tas bort, men det är fortsatt viktigt att du som besökare följer de rekommendationer som gäller på kommunens boenden. Även om man är vaccinerad kan man fortfarande smittas av covid-19. Du som är vuxen och ännu inte vaccinerat dig mot covid‑19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Det gäller även om du bara tagit första dosen.

Detta gäller vid besök

• Du ska vara frisk och känna dig helt symptomfri vid besöket. Avstå från besöket även vid milda symtom.
  • Var noga med handhygien. Tvätta händerna inför och efter besöket.
  • Håll avstånd till den du besöker, personal och andra boende.
  • Besöket sker i den boendes lägenhet.
  • Begränsa antalet besökare.
  • Vistas inte i gemensamma utrymmen

Om du har funderingar, prata med personalen på boendet.

Besök i hemmet

Om du planerar att låta din närstående besöka dig i hemmet är det viktigt att begränsa antalet kontakter, att hålla avstånd, att följa riktlinjerna för hygien och att se till att den som uppvisar minsta symtom avstår från att träffas.
Alla eventuella besök hemma hos anhöriga måste planeras och koordineras tillsammans med personalen på det särskilda boendet för att kunna genomföras på ett säkert sätt.

Stöd till dig som är anhörig

Känner du dig ensam, orolig eller vill ha någon att prata med kan du ringa till kommunens anhörigkonsulent Ann-Sofie Carlsson. Hon nås på vardagar klockan 8.00–16.00 på telefonnummer 0152-297 05.

Me

Senast uppdaterad: 30 september 2021