Kommunen erbjuder stöd till ungdomar

På torsdagskvällen den 1 juni skedde ett knivdåd i centrala Strängnäs. Många ungdomar rörde sig i området och kommunen erbjuder nu stödsamtal till de som känner oro efter händelsen.

På kvällen den 1 juni blev en person i centrala Strängnäs knivskuren. Mannen avled senare på kvällen. Polisen grep en misstänkt gärningsman på platsen.

Många ungdomar rörde sig i området och kommunens fältare vad tidigt på plats för att stötta ungdomar redan under torsdagskvällen. Under fredagen ger kommunen stöd direkt till dem som var på platsen eller som har behov av att prata om händelsen.

Under fredagskvällen kommer kommunens fältare och fritidsgårdspersonal att ha personal som rör sig ute i centrala Strängnäs. Dessutom är kommunens alla fritidsgårdar öppna för den som vill prata.

Vad kan jag som förälder göra?

En sådan här händelse kan väcka många frågor hos ungdomar. Som vuxen är det viktigt att lyssna på ditt barn och stötta om det behövs.

Tänk på att hjälpa till att förhindra ryktesspridning.

Har du ett barn eller är närstående till en ung person som varit med om något skrämmande? På Rädda Barnens hemsida finns stöd för dig som vuxen hur du kan möta barn i kris.

Kommunens stöd

Kommunen har också flera verksamheter som ger stöd till ungdomar.

Team ungdom

Team ungdom är fritidsfältare som arbetar uppsökande för ungdomar i vår kommun. De är en del av Strängnäs fritidsgårdars verksamhet och har som målsättning att skapa trygghet på de platser unga rör sig i kommunen.

Läs mer på sidan Team ungdom: strangnas.se/teamungdom

Där hittar du kontaktuppgifter till Team ungdom och länkar till verksamhetens konton i sociala medier.

Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar är en trygg mötesplats för alla från årskurs 6 tills den dagen man fyller 18 år. 

Öppettider och mer information finns på sidan Fritidsgårdar.

Stöd för dig som är ung

På kommunens webbplats finns en sida där vi sedan tidigare samlat information till dig som är ung. På sidan finns information om vilket stöd som finns till ungdomar i olika situationer. Där hittar du också kontaktuppgifter till verksamheter, föreningar och organisationer som erbjuder samtalsstöd och information.

Läs mer på sidan strangnas.se/ung

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2023