Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar

Fritidsgården är en trygg mötesplats för alla från årskurs 6 tills den dagen man fyller 18 år. På fritidsgården kan du tillsammans med personalen få möjlighet att skapa din och andra ungdomars fritid i form av aktiviteter eller häng.

Håll koll på våra aktiviteter genom att följa våra konton i sociala medier. Där meddelar vi också om vi behöver göra undantag när det gäller till exempel våra öppettider. Du hittar den informationen och annat som är bra att veta under respektive fritidsgård.

Våra fritidsgårdar

Här hittar du öppettider, kontaktuppgifter och annan information som gäller för de olika fritidsgårdarna.

Strängnäs fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider är:

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag klockan 16.30-21.30

Alla är välkomna

Strängnäs fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården:

Eskilstunavägen 14, 645 33 Strängnäs, bredvid Kulturskolan

Kontakt

Telefon: 0761 44 83 54
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Mariefreds fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Eftersom Stallarholmens fritidsgård har tagit en paus är nu alla unga stallarholmare lite extra välkomna hit eller till någon av de andra gårdarna.

Våra öppettider:

Tisdag, onsdag och torsdag klockan 16.30-21.30
Jämna fredagar klockan 16.30-21.30

Alla är välkomna

Mariefreds fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Djurgårdsgatan 4, Mariefred

Kontakt

Telefon: 0702 36 82 84
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Åkers fritidsgård är en trygg mötesplats för alla unga från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år. Gården blir vad vi gör den till. Tillsammans skapar vi en trevlig och kul tillvaro på vår fritidsgård.

Våra öppettider är:

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag klockan 16.30-21.30

Alla är välkomna

Åkers fritidsgård är öppen för alla, från årskurs 6 tills att du fyller 18 år. Lite längre upp på sidan kan du läsa om våra gårdskort.

Här hittar du fritidsgården

Mötesplats Åker, Torget 1, Åkers styckebruk
Från och med den 16 oktober flyttar fritidsgården upp en trappa och får en egen ingång från baksidan av huset, vid det stora trädet på Lundbyvägen.

Kontakt

Telefon: 072 1466413
E-post: fritidsgardar@strangnas.se


Gårdskort

Från och med den 10 augusti 2020 så måste alla ungdomar som vistas i fritidsgårdarnas lokaler kvittera ut ett gårdskort.

Gårdskortet är ett medlemskort som visar att du accepterat våra trygghets- och ordningsregler. Alla som har ett kort är varmt välkomna att hänga på våra fritidsgårdar, låna utrustning och delta i våra aktiviteter. Syftet med gårdskortet är dessutom att skapa trygghet då personal lättare kan identifiera besökare och kontakta vårdnadshavare vid behov.

Vill du ha ett gårdskort eller har frågor?

Kontakta personalen på fritidsgården eller skicka e-post till: fritidsgardar@strangnas.se

För att få ett gårdskort behöver ungdomen tillsammans med vårdnadshavare skriva på Strängnäs fritidsgårdars avtal. För att skriva under avtalet behöver båda parter ta del av fritidsgårdarnas ordningsregler och drogpolicy. Du kan antingen skriva ut avtalet själv eller hämta ut ett hos din fritidsgård.

Få hjälp med din idé av våra ungdomscoacher

Du som ungdom i Strängnäs kommun har möjlighet att göra verklighet av dina drömmar och idéer. Vad vill du göra? Kanske arrangera konserter, starta ett paddel-lag eller en skatetävling, göra ett odlingsprojekt, planera ett sommarläger, vara med i en dansgrupp, fixa LAN eller något helt annat? Du bestämmer!

Kommunens ungdomscoacher ska jobba heltid med att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Ibland kan det vara svårt att komma på vad en vill göra och då är det perfekt att prata med en ungdomscoach. Det kan verka krångligt att planera något, men ni ungdomar är grymma och vi vuxna i personalen finns här för att hjälpa er!

Just nu håller vi på att anställa ungdomscoacher som ska börja jobba 2022. Innan de är på plats är du välkommen att ta med dina idéer till våra fritidsledare.

Fritidsgårdarnas arbetssätt

Fritidsgårdarna arbetar främjande, det vill säga med att stärka ungdomarnas egna resurser, från det att de går i årskurs 6 till den dagen de fyller 18 år.

Vi jobbar med öppen verksamhet men också med planerad och strukturerad gruppverksamhet. Metoder och arbetssätt anpassar vi utifrån ungdomarnas behov.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 oktober 2021