Nu är det Äntligen sommar igen

Äntligen sommar

I sommar händer det massor av roliga aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar. Det finns något för många smaker, oavsett ålder och intresse. Dessutom håller Fritidsbanken öppet även på helger under hela sommaren.

Du kan bland annat testa friidrott, dans eller trampett. Vara med på en fotbollsturnering, spela innebandy, programmera en robot, gå på festival, lära dig att dreja eller spela EPA-bingo. För dig som vill gå på läger finns det bland annat aktivitetsläger, musikläger, låtskrivarkurs och e-sportläger.

Aktiviteterna arrangeras av kommunen och lokala föreningar i samverkan med RF Sisu Sörmland.

Alla har rätt till en aktiv sommar

Äntligen sommar är mer än bara roliga sommarlovsaktiviteter, det är också ett sätt att skapa en trygg och meningsfull fritid för barn och ungdomar i kommunen.

Tidigare år har det varit en större andel killar än tjejer som deltagit på sommarlovsaktiviteterna. För att möjliggöra för fler att kunna delta på sina villkor kommer det finnas exempelvis queerhäng och aktiviteter där bara tjejer och icke-binära är välkomna.

Målet är att alla barn och ungdomar ska kunna hitta något som känns kul i sommarens program. De flesta aktiviteterna är gratis och nytt för i år är att vi erbjuder anpassade aktiviteter för barn och ungdomar som har en funktionsvariation eller NPF-diagnos. Vi vill att alla ska känna sig sedda, trygga och få rätt vägledning för att kunna ha så roligt som möjligt, säger Mikaela Martinsson, projektledare för Äntligen sommar.

De anpassade aktiviteterna för barn och ungdomar som har en funktionsvariation eller NPF-diagnos kommer bestå av mindre grupper och fler ledare. Aktiviteten anpassas dessutom i största möjliga mån till varje deltagare.

Aktiviteter på många platser i kommunen

Aktiviteterna finns på flera olika platser. Bland annat på Toresunds IP i Mariefred, Bruksvallen i Åkers styckebruk, Östabadet i Stallarholmen och Visholmen, Vasavallens IP och Västervikstorget i Strängnäs.

Fritidsbanken

Under sommaren hittar du Fritidsbanken på Västervikstorget i Strängnäs, Gästhamnen i Mariefred och Bruksvallen i Åkers styckebruk. Nytt för i år är att Fritidsbanken är öppet även på helgen. På sidan Fritidsbanken hittar du alla öppettider.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna håller öppet i Strängnäs, Mariefred och Åkers styckebruk under hela sommaren.

Frukost serveras i Strängnäs

Strängnäs fritidsgård kommer dessutom bjuda barn och ungdomar som går i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet på frukostbuffé under sommarlovet. Frukosten är helt gratis och öppen varje vardag mellan 9.30 och 11.00.

Mer information

Du hittar mer information om Äntligen sommar och alla aktiviteter på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juni 2023