Kommunen hissar regnbågsflaggan i topp

I samband med Stockholm Pride hissar Strängnäs kommun Prideflaggan utanför kommunhuset, Läggesta station och i centrala Mariefred.

Kommunens arbete ska präglas av mångfald och jämställdhet. Individuella förmågor, bakgrunder, erfarenheter, värderingar och egenskaper utgör en stor del av mångfalden i vår organisation. I samband med att Stockholm Pride anordnas hissar därför Strängnäs kommun upp regnbågsflaggan på tre stycken platser runtom i kommunen.

Under vecka 31 anordnar Ung i Strängnäs aktiviteter med Pridetema:

  • Tisdag 1 augusti 14.00-16.00, Multeum – Regnbågscafé
  • Onsdag 2 augusti 14.00-16.00, Multeum – Tipspromenad
  • Torsdag 3 augusti 14.00-16.00, Multeum – Pridepyssel (skyltar)
  • Fredag 4 augusti 14.00-16.00, Multeum – Pridepyssel (t-shirts)

I våras firade Strängnäs kommun att flera enheter nu är hbtqi-certifierade. En hbtqi-certifiering är en kvalitetsstämpel för verksamheten. Det är en stämpel som signalerar att verksamheten aktivt arbetar för allas lika värde och rättigheter - något som är särskilt viktigt när man träffar barn och unga i sitt jobb.

Stockholm Pride 2023

I år firar Stockholm Pride ett storslaget 25-årsjubileum med temat "Fira mångfalden". Firandet genomförs till stor del på Östermalms IP. På Stockholm Prides hemsida kan du läsa mer om firandet och hur du kan delta.

Regler för flaggning

I reglerna för flaggning vid kommunala byggnader i Strängnäs kommun framgår att flaggning ska ske med regnbågsflaggan i samband med att vi uppmärksammar mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Stockholm Pride är ett sådant tillfälle. Mer information om våra flaggdagar hittar du här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 augusti 2023