Nu släpps höstens kurser till Kulturskolan

Närbild från sidan på flicka med rosa glasögon som spelar blåsinstrument

Vill ditt barn spela ett instrument, lära sig redigera film eller spela teater? Från och med tisdagen den 29 augusti kan du boka en plats på höstens kurser på Kulturskolan. Dagen innan är du välkommen till Kulturskolans Prova på-dag.

Boka biljett till Prova på-dagen 28 augusti

Vill ditt barn hitta ett nytt intresse? Välkommen till Kulturskolan måndagen den 28 augusti för att prova på bland annat musik, sång, dans, teater, keramik, film och bild. Under en timmes tid kan barnen prova på kurserna, med starttid klockan 16.00, 17.00 eller 18.00. Föranmäl vilken tid du kommer genom att boka en gratisbiljett via tickster.com.

Detta gäller för Prova på:

  • Endast 1 vuxen per barn kan följa med in på Kulturskolan
  • Max 4 barn per vuxen
  • Alla som kommer måste ha bokat en gratisbiljett via Tickster.
  • Prova på pågår under en timme, med starttid klockan 16.00, 17.00 eller 18.00.
  • Barn från årskurs 1 i grundskolan till och med gymnasiet är välkomna.

Säkra en plats på höstens kurser den 29 augusti

Tisdagen den 29 augusti klockan 12.00 släpps höstens kurser på Kulturskolan. Du bokar en plats på en kurs genom plattformen StudyAlong.

Så bokar du och köper en kurs

Om det är första gången du köper en kurs på Kulturskolan måste du först ha skapat konton till dig och dina barn i StudyAlong.

Förbered dig genom att skapa konton innan den 29 augusti, så att du är redo att köpa kurser när de släpps. Det är först till kvarn som gäller.

På sidan Skapa konto och köp en kurs kan du läsa mer om hur du gör för att skapa konton.

Ansök om lägre kursavgift

I samband med att du köper kurser kan du ansöka om att få halverad avgift eller helt avgiftsfritt. När du kommer till betalningssteget i StudyAlong kan du markera rutan "Ansök om nedsatt avgift". Du kommer då att få e-post med information om vilket underlag som behövs för att kunna godkänna din ansökan.

Mer information om vilka kriterier som krävs för att ansöka om lägre kursavgift kan du läsa om på sidan Kulturskolan – vanliga frågor och svar.

Stort utbud av kurser

På Kulturskolan kan du lära dig att spela instrument, gå kurser i teater och filmskapande och keramik. Läs mer om vilka kurser som erbjuds på sidan Kulturskolans kurser.

Har du funderingar?

Mer information om Kulturskolan, avgifter, lektionerna och mycket mer hittar du på Kulturskolans webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2023