• Startsida
  • / Nyheter
  • / Psykisk hälsa uppmärksammas med föreläsningar och aktiviteter

Psykisk hälsa uppmärksammas med föreläsningar och aktiviteter

Månad för psykisk hälsa

Mellan den 10 september och 10 oktober genomför Strängnäs kommun en månad för psykisk hälsa

Vad behöver vi människor för att må bra? Vad kan vi om psykisk hälsa? Hur pratar vi om mående och psykisk ohälsa utan att någon känner sig utpekad? Under en månad kan du ta del av olika föredrag, föreläsningar, manifestationer och aktiviteter med fokus på psykisk hälsa.

Varför en månad för psykisk hälsa?

Under en månad vill vi öka kunskaperna om psykisk hälsa och vad vi människor behöver för att må bra. Vi vill uppmuntra till samtal och ge komminvånare verktyg för hur man enkelt kan stötta sina medmänniskor. Med månaden vill vi också hjälpa till att minska stigmatisering kring suicid och psykisk ohälsa.

Månaden inleds med en ljusmanifestation

En ljusmanifestation i Ugglans park på suicidpreventiva dagen den 10 september inleder månaden. Sedan följer olika programpunkter, där allt från föreläsningar och föredrag till aktiviteter för ungdomar ingår, både för en bred publik och några mer riktade mot särskilda grupper. Månaden avslutas på världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober med en digital föreläsning av Frida Boisen.

Alla programpunkter är gratis och månaden är en del av 500-årsresan med fokus på folkhälsa.

Du hittar hela programmet här nedanför. Nya evenemang läggs in allt eftersom. Om du vill ha programmet som en PDF kan du ladda ner det genom att klicka här , 608 kB..

Om du själv eller någon i din närhet mår dåligt har vi en stödsida du kan besöka. Sidan hittar du här: Självmord och självmordstankar.

Om du själv eller någon i din närhet mår dåligt har vi en stödsida du kan besöka. Sidan hittar du här: Självmord och självmordstankar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2023