För dig som kommer med egen båt

För dig som kommer med egen båt hittar du gästhamnar belägna vid våra stadskärnor i Strängnäs och Mariefred och en mindre gästhamn i Stallarholmen.

gästhamn Strängnäs med domkyrka

Strängnäs gästhamn

Strängnäs gästhamn ligger vid Västerviken med närhet till centrum, butiker och sevärdheter. Det finns flera restauranger i området och under sommaren är uteserveringarna här välbesökta. Men det finns också mycket mer att upptäcka i Strängnäs. Visholmen med badplats, lekplats och Food Trucks. Besöksmål såsom Strängnäs domkyrka, Kvarnen och Grassagården samt de charmiga äldre kvarteren. Shoppingutbudet är en blandning mellan små unika butiker, några av de större butikskedjorna samt en liten galleria, Präntaren. På lagom cykelavstånd ligger Arsenalen som är Sveriges försvarsfordonmuseum. Gästhamnen hyr ut cyklar!

Under vår sida Se och göra hittar du mer tips på sevärdheter och aktiviteter i Strängnäs, under vår sida Äta och fika hittar du restaurang och café utbudet.

Strängnäs gästhamn hemsida

Mariefreds gästhamn

Mariefreds Marina

I Mariefred ligger gästhamnen mitt emot Gripsholms slott och med någon minuts promenad upp till stadskärnan. Sveriges äldsta värdshus ligger på andra sidan hamnplan och i staden finns ytterligare restauranger att välja mellan. Njut av att strosa på de små gatorna där många av de charmiga trähusen är från 1700-eller 1800 talet. Här kan du besöka Gripsholms slott, åka med Museijärnvägen eller ta den populära "Slott & Ångaturen" som går med ångbåt och ångtåg mellan Mariefred och Taxinge Näsby. Är du shoppingsugen? I Mariefred hittar du små unika butiker att botanisera i.

Under vår sida Se och göra hittar du mer tips på sevärdheter och aktiviteter i Mariefred, under vår sida Äta och fika hittar du restaurang och café utbudet.

Mariefreds Marina hemsida

flygbild bron Stallarholmen

Stallarholmens gästhamn

I Stallarholmen ligger en mindre gästhamn precis vid brofästet på fastlandssidan. Här finns även Gripens Värdshus för den som inte vill laga lunchen eller middagen själv. På andra sidan bron ligger ICA och vill man inte ta en promenad från gästhamnen kan man lägga till vid Ångbåtsbryggan som ligger precis nedanför ICA butiken. En kort promenad från gästhamnen ligger Gula Industrihuset och här kan man se hur man på ett kreativt sätt använder en gammal industribyggnad. Här finns Vintagebutiker, en återbruksgalleria, Köttbutiken Millert & Dahlén, Bageri Speceri med mera.

Under vår sida Se och göra hittar du mer tips på sevärdheter och aktiviteter i Stallarholmen, under vår sida Äta och fika hittar du restaurang och café utbudet.

Tosteröbron

Broar i Strängnäs kommun

Öppningstider för Tosteröbron
Öppningstider för Stallarholmsbron

Information på Sjöfartsverkets hemsida om:

Stallarholmsbron
Tosteröbron

Mälsåkers slott är ett av Sveriges ståtligaste barockslott, vackert beläget precis vid Mälaren, på Sveriges största insjö-ö Selaön.

Några tips på strandhugg

På bilden: Mälsåkers slott Selaön

Hornuddens trädgård

Ekologisk odling, restaurang och gårdsbutik. Hornudden ligger på Aspö utanför Strängnäs och har egen brygga där ni kan lägga till under besöket. Se hemsidan för vilka dagar och tider man har öppet.
Hornuddens hemsida

Mälsåkers slott

På Selaön ligger ett av våra större besöksmål, Mälsåkers slott, öppet sommartid med guidning via din mobil, konstutställningar och konserter. Mälsåkers slott har egen brygga där ni kan lägga till under besöket.
Mälsåkers slott hemsida

Taxinge Näsby slott

Granne med Mariefred ligger Taxinge Näsby slott, kanske mest känt som "Kakslottet". Här står caféet och fika i centrum. Men slottet, slottsparken och slottsflyglarna i sig är väl värt ett besökt. Intill slottsparken finns en fin badplats. Gästbryggan ligger vid slottsparken.
Taxinge slott hemsida

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 april 2022