Badplatser

Badplats med hopptorn utanför Stallarholmen.

I Strängnäs kommun har du alltid nära till vatten. Du kan enkelt finna din egen favoritplats runt Mälaren att svalka dig på varma sommardagar.

Strängnäs kommun ansvarar för 18 badplatser där man kan njuta av sol och bad. Några av badplatserna driver kommunen tillsammans med lokala föreningar. Badplatserna erbjuder stor variation och är utrustade med allt från hopptorn och brygganläggningar till enklare badplatser där naturen hamnar i fokus.

Hundar får inte vistas på kommunens offentliga badplatser under badsäsongen 15 maj-15 september. Däremot får hundar bada på andra lämpliga platser vid Mälarens strand.

Med anledning av vårens spridning av coronaviruset (covid-19) är det viktigt att alla tar ansvar för att minska risken för smitta. Följ Folkhälsomyndigheten och ansvariga myndigheters rekommendationer:

  • Stanna hemma om du är sjuk
  • Håll avstånd
  • Samlas inte för många på samma plats

Hitta till badplatsen

Du kan läsa mer om respektive badplats på dess egen sida (se länkar nedan).

I kartan nedan är samtliga badplatser markerade. Klicka på markören och läs mer om respektive badplats.

För att säkerställa badvattnets kvalitet så utför kommunens miljöenhet regelbundna mätningar i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten. Läs mer om hur det går till att testa badvattnet på vår sida om Hälsoskydd.

Om du uppmärksammar fel och brister på någon badplats,  gör gärna en felanmälan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 mars 2021