Samir & Viktor kickstartar Sommarfest i Strängnäs

Artisterna Samir och Viktor poserar i vita kläder framför en vit fond

Den 7 juni förvandlas Visholmen till en pulserande festplats där ingen lämnas utanför. Direkt efter loppen i Rulla och Rusa kickar popduon Samir & Viktor igång kvällen för ungdomar. Den dynamiska duon är inte bara kända för sina medryckande hits utan också för sitt engagemang i frågor som rör ungdomars välbefinnande.

Föreningen Strängnäs 500 arrangerar under fredagen de populära loppen Rulla och Rusa. Det är loppen för dem som har rullande hjälpmedel eller har någon form av funktionsnedsättning. Efter att deltagarna i Rulla och Rusa har tagit sig genom målportalen intar Samir & Viktor scenen.

– Sommarfest är en gemensam upplevelse som vi skapar tillsammans med invånarna i Strängnäs kommun. När vi har frågat olika referensgrupper har Samir & Viktor varit ett tydligt önskemål. Det gäller både hos gruppen ungdomar och hos målgruppen för Rulla och Rusa, säger Johanna Nyberg, projektledare för Sommarfest.

Från Melodifestivalen till Strängnäs

Samir Badran och Viktor Frisk slog igenom med buller och bång 2014 och etablerade sig snabbt som två av Sveriges mest populära underhållare. De har fått Sverige att shuffla, ta en groupie istället för en selfie, och kanske till och med fått någon att bada naken på Sergels torg. Superduon har levererat hit efter hit som har fått hela Sverige att dansa. De har deltagit i Melodifestivalen vid fyra tillfällen, senast i år med låten ”Hela världen väntar”. Trots att Viktor Frisk har rötterna i grannstaden Eskilstuna är det första gången de uppträder i Strängnäs.

Samir & Viktor är experter på att sprida glädje. De har stark energi och en oslagbar förmåga att skapa feststämning – det var ett lätt val att välja dem som öppningsakt, säger Johanna Nyberg.

Deras öppenhet hjälper andra

Samir & Viktor har inte bara gjort avtryck på den svenska musikscenen, de har vunnit svenska folkets hjärtan på fler sätt. De har båda varit öppna med hur det är att leva med ADHD och vilka utmaningar och fördelar det för med sig. Viktor Frisk har skrivit boken ”Min Superkraft” om livet med ADHD. Han har också medverkat i UR-serien ”Min ångest och jag” där tittarna får följa Viktor på en resa för att förstå sig själv och om att han har diagnostiserats med bipolär sjukdom och kämpat med ångest, mörka tankar och självdestruktivitet.

– Många kan relatera till Samir & Viktor och de är lätta att tycka om. Deras öppenhet kring diagnoser och psykisk ohälsa har varit en källa till inspiration och stöd för många unga människor som kämpar med liknande situationer. Att de är öppna med sina berättelser blir en påminnelse för unga att man inte är ensam och att det finns framtidshopp. Deras artisteri ligger helt i linje med det som vi vill förmedla med Strängnäs 500 – att alla får vara med, säger Torbjörn Pettersson, projektledare för Strängnäs 500, som är med och presenterar den första akten.

Med Samir & Viktor på scenen sätter Strängnäs kommun tonen för en sommar fylld med glädje, gemenskap och framtidshopp.

På vår samlingssida Sommarfest i Strängnäs hittar du alla artister och aktiviteter som är bokade så här långt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 mars 2024