Sommarfest i Strängnäs den 3 till 6 juni

bild med texten Sommarfest och nationaldag

Välkommen på Sommarfest i Strängnäs! Under fyra dagar kan du gå på konsert, teater, evenemang och aktiviteter. Här hittar du programmet för Sommarfest i Strängnäs 2023.

År 2023 är inget vanligt år, det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung just i Strängnäs! Det uppmärksammar vi stort med en festival i Strängnäs. Under namnet Sommarfest bjuder Strängnäs kommun och lokala aktörer in till många gemensamma upplevelser.

Den 3 juni 2023 kan du återuppleva stämningen från tidigare års Visholmsfest - det blir konserter med aktuella popartister och lokala band. Under 4 och 5 juni 2023 blir det likt Strängnäs kulturdag - med bland annat teater, hantverksmarknad, dansband och allsång. Sommarfesten avslutas med ett pampigt nationaldagsfirande med musik och kungligt besök. Det blir fyra minnesvärda dagar med många gemensamma upplevelser!

Kolla in allt som händer dag för dag

Du kan hämta en broschyr med programmet på följande ställen.

Strängnäs: Kulturhuset Multeum, Kontakt­center i kommunhuset, Strängnäs gästhamn, Hemtex, Akademibokhandeln och domkyrkan
Härad: Arsenalen
Mariefred: Mariefreds bibliotek, Mariefreds Marina
Åkers styckebruk: Åkers bibliotek, Mötesplats Åker i Folkets hus
Stallarholmen: Stallarholmens bibliotek, Mötesplats Stallarholmen

Du kan ladda ner programbladet som pdf , 1 MB. till din mobil eller dator.

Bra att veta

Vi har samlat tips och information om till exempel kollektivtrafik, avspärrningar, parkeringar och annat som är bra att veta på en egen sida.

Det här händer i Strängnäs resten av året

Den 3-6 juni gör 500-årsresan ett större stopp i Strängnäs. Men flera olika aktiviteter och program sker under hela året på olika platser.

I filmen nedan berättar vi mer om vad som händer den 3 till 6 juni 2023.

Strängnäs kommun arrangerar evenemangen tillsammans med lokala aktörer från föreningsliv, näringsliv, samfund och kulturbranschen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 maj 2023