Klubbtältet – ny scen på Sommarfest

De fyra banden som spelar i Klubbtältet på Sommarfest

Musikföreningen Katakomb och kommunens ungdomsråd SKUR står bakom programmet på nya scenen Klubbtältet på Sommarfest den 7 juni i Strängnäs. Artisterna på stora scenen får nu sällskap av fyra hyllade band.

Ungdomarna i Katakomb har bjudit in hajpade Malmöbandet Svart Ridå, Agitator från Stockholm, strängnäspoparna Pseudo och det senaste tillskottet på den lokala indiehimlen – Majbjörn.

Upptäck morgondagens stjärnor i Klubbtältet

Klubbtältet arrangeras av ungdomar för ungdomar. Det är musikföreningen Katakomb med stöd av kommunens ungdomsråd SKUR som står bakom tältscenen i form av ett cirkustält. Där kommer banden att spela när det är paus på stora scenen.

Svart Ridå bjuder på stora känslor

Svart Ridå har hyllats av bland andra PSL, Popmani, Hymn och Gaffa – både för sin mörka indiepop och sina explosiva liveframträdanden som drar alltmer publik. Trion släppte nyligen sitt debutalbum och deras sound har genom åren utvecklats till än mer gitarrbaserat, med hörbara influenser från både 90-talets grungevåg och 70-talets friare popmusik. Bandet vågar möta de riktigt stora känslorna och försiktiga inledningar blommar ut i episka refränger och solopartier.

Agitator gör postpunk på svenska

Stockholmsbandet Agitator kommer tillbaka till Strängnäs efter att ha gjort två succéspelningar på Katakomb de senaste åren. Musiken är organisk och live bjuder Agitator på en fest med hög energi. Bandet refererar till Joy Division, 22-Pistepirkko, Kingston, Olle Ljungström och The Cure när de ska beskriva sig själva. Håller du med? Kom och bilda dig en egen uppfattning den 7 juni.

Pseudo – Strängnäs hovleverantörer i indiepop

Bandet har bland annat turnerat till Stockholm, Västerås och Falun. De har spelat för drottning Silvia, som kanske inte blev överförtjust i och för sig, och är återkommande favoriter på hemmaplan. Under Katakombs konsertkvällar på Multeum syns alltid många Pseudofans iklädda deras eftertraktade bandtröjor.
Sättningen är kanske klassisk med trummor, bas och gitarrer men sångarna Saga och Julian bidrar med egna uttryck. De varvar låtar på svenska och engelska i genren Strängnäspop om Pseudo själva får bestämma. Förra årets spelning på Sommarfest ledde till den längsta kön av personer som vill köpa bandets merchandise som lokaltidningens utsände någonsin hade sett.

Majbjörn är redo att ta över indiescenen

Om Cardigans träffade The Cure och började skriva låtar på svenska så skulle det låta som Majbjörn från Strängnäs. Bandet som började som en trio har under året utökats med två nya medlemmar på trummor och gitarr. Efter debuten med hela bandet den 17 maj på Katakomb är Majbjörn redo för sin första festivalspelning.

Håll koll på Sommarfest-sidan

Du hittar hela programmet på Sommarfest-sidan strangnas.se/sommarfest.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2024