Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Räddningstjänstpersonal i beredskap (brandman RIB)


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 500 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 35 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Räddningstjänsten ansvarar för kommunal räddningstjänst och förebyggande skydd mot olyckor. Målet är säkerhet och trygghet för alla i Strängnäs kommun. Med information, utbildning och tillsyn minskas risken för att olyckor ska uppstå och genom räddningsinsatser lindras konsekvenserna när olyckan trots allt inträffar. Till brandstationerna i Strängnäs, Mariefred och Åkers Styckebruk söker vi nu räddningspersonal i beredskap.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter är för en brandman förekommande arbetsuppgifter, så som utryckning, övning och stationstjänst .

RIB=räddningstjänstpersonal i beredskap. Du har beredskap enligt schema för att åka på larm. Deltagande i övning 50 timmar per år, samt stationstjänst vid behov.

Före anställning utförs hälsokontroll med drogtest samt tester för kondition, klaustrofobi, höjd och simning.


Kvalifikationer
Vi söker dig som;

- har bostad och/eller ordinarie arbetsplats belägen i närheten av brandstationen så utryckning kan ske inom föreskriven tid mao att du kan infinna dig på brandstationen inom 5--8 minuter (beroende på vilken station).
- har tillstånd från ordinarie arbetsgivaren att få lämna arbetsplatsen vid larm.
- har B-körkort
- erbjuds visstidsanställning tills C-körkort erhålles
- är simkunnig
- har god fysik
- arbetar lugnt och metodiskt
- är uthållig och kan hantera svåra situationer
- är en del av ett team och samtidigt kan ta egna initiativ.

Det är meriterande med erfarenhet från hantverksyrken samt med kunskap inom sjukvård. Det är även meriterande med kunskap inom andra språk än svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar Strängnäs kommuns värdegrund; utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -
Omfattning "deltid" innebär Beredskap enligt schema. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Internutbildning v 15 och 17.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-15
Ange referensnummer: 50/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 5
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Mårten Eskilsson
Stf. Räddningschef
Telefon: 0152 291 84
Mobil: -
E-post: -

Namn: Ola Gregebo
Personalsamordnare
Telefon: 0152 29147
Mobil: -
E-post: -

Namn: Johan Lindvall
Stationsansvarig Åkers Styckebruk
Telefon: 0705 943066
Mobil: -
E-post: -

Namn: Fredrik Lennmark
Stationsansvarig Mariefred
Telefon: 070 791 7049
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Lars Lundin
BRF samt Stationsansvarig Strängnäs
Telefon: -
Mobil: 0707 508 390
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >