Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Biståndshandläggare för handläggning av LSS och socialpsykiatri


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 500 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 35 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Socialkontoret i Strängnäs kommun genomför ett stort förändringsarbete för att rusta inför framtidens utmaningar. Verksamhetsområde Myndighet och uppdrag utvecklas för att vara en organisation som klarar dagens, men också morgondagens krav. den 1 januari i år skapades en ny organisation inom socialkontoret, där Myndighet och uppdrag är ett verksamhetsområde innehållande stora delar av socialkontorets myndighetsutövning, undantaget försörjningsstöd och boende. I verksamhetsområdets uppdrag ingår att möta våra medborgare med adekvat information, göra kvalitativa utredningar och bedömningar samt fatta rättssäkra beslut. Vi visar engagemang, uppnår resultat, främjar länkande och bidrar till utveckling. Vi är nyfikna, har ett öppet och positivt klimat och vi gläds med varandra i framgång - stöttar varandra i motgång. Verksamhetsområdet Myndighet och uppdrag består av tre enheter: Vuxen och familj, ansvarar för myndighetsutövning avseende LSS/socialpsykiatri, samt vuxen missbruk/våld. Socialkontorets mottagning och familjerätt ingår också i enheten vuxen och familj. Här arbetar totalt 15 personer, varav en enhetschef. Barn och unga, ansvarar för myndighetsutövning som avser utredning av barn, unga och ensamkommande. Äldreomsorg ansvarar för myndighetsutövning som avser äldreomsorg, färdtjänst/riksfärdtjänst, bostadsanpassning samt avgifter. Läs mer här: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6310720516709842944/

Arbetsbeskrivning
En medarbetare ska vara föräldraledig och vi söker nu en handläggare som främst ska arbeta med LSS/socialpsykiatri.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att utreda behov och fatta beslut om insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), medverka i planering och uppföljning av beslutade insatser samt att samarbeta med utförare och berörda myndigheter.

Därutöver deltar du i vårt gemensamma arbete med ständiga förbättringar för att förenkla och förtydliga.

Att arbeta inom myndighet och bistånd i Strängnäs kommun är ett omväxlande och stimulerande arbete i en lärande organisation. Vi arbetar efter ledorden rättssäkerhet, kvalitet, tillgänglighet och samverkan.

Vi är en del i en värdegrundsstyrd organisation.

Vi arbetar i verksamhetssystemet Treserva.

Vi erbjuder:
- Flexibel arbetstid
- Semesterdagar utöver semesterlagen, upp till 32 dagar/år.
- Subventionerad friskvård


Kvalifikationer
Kravprofil:
- Socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Goda kunskaper om lagstiftning och myndighetsutövning
- Har förmågan att driva flera komplexa utredningar samtidigt
- Är flexibel i din planering
- Är en god kommunikatör och skapar förtroende för din roll hos såväl omsorgstagare som anhöriga och samarbetspartners
- Är en utpräglad lagspelare som också har förmåga att arbeta självständigt
- Har god förmåga att formulera dig tydligt i tal och skrift på svenska
- Är engagerad, har drivkraft och är ansvarstagande
- Giltigt körkort med B-behörighet.

Meriterande:
Erfarenhet av biståndsbedömning är meriterande samt erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: 2018-05-01 eller enligt överenskommelse Tidsbegränsad till: 2019-03-01 med möjlighet till förlängning

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-25
Ange referensnummer: 32/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Camilla Hesselbäck
Enhetschef
Telefon: 0152 290 69
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Barbro Karlsson
Vision
Telefon: 0152 291 91
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >