Strängnäs 500

människor springer ett lopp i Strängnäs

Hemmavasan Strängnäs byter namn till Strängnäs 500 och återkommer i början av juni 2024. Du väljer själv om du vill gå, lunka, löp, cykla, rulla eller rusa i egen takt eller tävla med andra.

De populära motions- och tävlingsloppen som startade i Strängnäs 2023 kommer att fortsätta under namnet Strängnäs 500. Det finns olika lopp med varierade sträckor och tempo att välja mellan. Du som är extra peppad kan dessutom anmäla dig att vara med och tävla.

Anmäl dig till Strängnäs 500!

Loppen startar vid Visholmen i Strängnäs. Beroende på om du väljer att gå, springa, rulla eller cykla och vilken sträcka du väljer att göra får du se olika delar av staden och kommunen. Anmälan öppnar i februari 2024.

Historien bakom Strängnäs 500

Strängnäs kommun inledde 2021 ett samarbete med Vasaloppet i projektet Hemmavasan Strängnäs. Målet var att stärka folkhälsan under parollen ”Tillsammans sätter vi Strängnäs och Sverige i rörelse”. Projektet drog igång 2021 och under 2022 bildades en lokal arrangörsförening, ”Samverkan i Strängnäs kommun för hälsa och motion”. Arrangörsföreningen genomför Strängnäs 500 tillsammans med Strängnäs kommun. Dessutom är många av våra lokala föreningar inom idrott, kultur och fritid med och genomför evenemanget.

Hemmavasan Strängnäs var ett av de större evenemangen som hände den 6 juni 2023 som en del av 500-årsresan. Idag står det på egna ben med nya namnet Strängnäs 500.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 februari 2024