Information

Fritidsfältare, Team Ungdom, Strängnäs fritidsgårdar

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 36 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet, Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs fritidsgårdenhet är en enhet i stark utveckling. Enheten består i dagsläget av tre fritidsgårdar och ett mobilt team, Team Ungdom, som blivit väldigt framgångsrikt och uppskattat. Team Ungdoms fritidsfältare arbetar uppsökande på platser där ungdomar befinner sig i hela kommunen, på dagtid, kvällar och helger. Vi samarbetar med föräldrar, skola, polis, föreningar, socialtjänsten och övriga organisationer i kommunen. I detta uppdrag ingår även att driva Team Ungdom framåt och utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som fritidsfältare kan du vara med och göra skillnad i världens viktigaste och roligaste arbete med ungdomar! Din huvudsakliga uppgift är att skapa goda, tillitsfulla relationer till ungdomar. Arbete sker under dagtid, kvällar och helger enligt schema men din flexibilitet är viktig då arbetstiden kan behöva läggas om med kort varsel. Vi söker dig som är en trygg vuxen, som brinner för ungdomar och deras välmående. Du har en tolerant och empatisk människosyn samt har god insyn i ungdomskultur. Du är flexibel och strukturerad, kan samarbeta väl i team men också självständigt. I ditt uppdrag ingår att driva Team Ungdom framåt och utveckla verksamheten. Du ska samverka och skapa nätverk. I arbetsuppgifterna ingår att planera, utföra, dokumentera, rapportera och utvärdera olika aktiviteter för ungdomar. Allmän visstidsanställning till 2022-12-3, sysselsättningsgrad 100 %, 3 tjänster, semestertjänst.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är att du har; - erfarenhet av arbete med ungdomar - goda kunskaper i svenska språket - B-körkort Dina personliga egenskaper är av största vikt och kraven är att du; - är en trygg och stabil vuxen - har mycket god förmåga att ta kontakt med ungdomar och skapa goda relationer - är insatt i ungdomskultur och social medier - är strukturerad och flexibel - har vilja och god drivkraft för att kunna utveckla verksamheten framåt. Meriterande är om du har utbildning som fritidsledare, socionom, socialpedagog, beteendevetare och/eller dokumenterat ledarskap för ungdomar. Utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn och ungdom ska uppvisas innan anställning. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-06

Referensnummer: 135/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast och efter överenskommelse. Allmän visstidsanställning, sysselsättningsgrad 100 %


Upplysningar

Ulrika Klang,

Telefon: 0152 29449

E-postadress: Ulrika.klang@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande