Information

Enhetschef, Utredning vuxen och familj

Om jobbet

Är du redo för en utmaning? Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Och då tänker vi framförallt på en enhet inom socialkontorets Myndighetsutövning; Utredning vuxen och familj där vi behöver säkerställa att de uppgifter som ingår i enheten genomförs på ett så kvalitativt och effektivt sätt som möjligt och att enhetschefsuppdraget blir rimligt. Riktningen i vårt arbete är att i alla ärenden och kontakter ska barns bästa beaktas, brukaren ska medges en hög grad av delaktighet och ett nätverksorienterat arbetssätt ska användas så långt det är möjligt. Vi strävar nu mot att i allt högre grad digitalisera våra arbetssätt, säkra våra processer och vara i framkant när det gäller arbetsmiljöarbetet. Vi har en gemensam myndighetsutövning för att stärka samsynen och helhetssynen vilket ökar kvaliteten för brukaren. Verksamhetsområde Myndighet består av: Utredning äldreomsorg, Utredning vuxen och familj samt Utredning barn och unga. Tillsammans är vi drygt 50 personer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som enhetschef för Utredning vuxen och familj med tillhörande arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar. På enheten jobbar vi med utredningar i familjerättsliga ärenden, utredningar kring stöd/hjälp för vuxna missbrukare, enskilda med våld i nära relation problematik, socialpsykiatri samt utredningar om insatser enligt LSS. Det är sammanlagt 11 handläggare och en gruppledare som arbetar på enheten. Du kommer att: • omvärldsspana med fokus att utveckla andra arbetssätt, främst digitala • driva/leda förändringsarbete tillsammans med medarbetare, enhetschefer och verksamhetschef • samverka med övriga verksamhetsområden, kontor inom kommunen samt regionen, andra kommuner och myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har högskoleexamen inom det samhällsvetenskapliga området • har chefserfarenhet inom någon eller några delar av socialtjänstens myndighetsområde som Utredning vuxen och familj avser • har erfarenhet av myndighetsutövning inom Individ och familjeomsorg eller Vård och omsorg, gärna båda • är strukturerad • är lösnings- och utvecklingsinriktad • är trygg i dig själv, engagerad och resultatinriktad • har ett genuint intresse för att göra skillnad för de vi är till för • är väl förtrogen med olika datasystem och program samt har lätt för att lära dig nya. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-19

Referensnummer: 283/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enlig överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.


Upplysningar

Ingmarie Jüring,

Telefon: 0152 - 295 84


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020