Information

Modersmålslärare i litauiska, Språkcentrum

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 36 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet, Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, elevhälsa SFI/Vuxenutbildning samt språkcentrum. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Modersmålslärare på modersmålet ingår i en central enhet, Språkcentrum, arbetet kommer att utföras på Språkcentrum. Du kommer att vara en av cirka 15 modersmålslärare/studiehandledare på modersmål. Språkcentrum leds av en rektor.

Arbetsuppgifter

Undervisning på modersmål litauiska årskurs 1 till gymnasium. Du ska på ett självständigt sätt, planera och genomföra modersmålsundervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som - är modersmålstalande i litauiska - har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift - har goda kunskaper om det svenska samhället samt kunskaper i skolans styrdokument - har grundläggande datakunskaper - har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt - har stor ansvarskänsla och är flexibel - se möjligheter i det pedagogiska arbetet och skapa en miljö där eleverna ges möjlighet att lyckas och nå sina kunskapsmål. Det är meriterande om du har - pedagogisk utbildning - erfarenhet av undervisning/arbete i svensk grund- och gymnasieskola - har körkort och tillgång till egen bil. Utdrag från polisens belastningsregister för förskoleverksamhet/skola/skolbarnomsorg krävs. Beställ gärna detta i god tid. Det tar några veckor innan det begärda utdraget kommer. Särskilda önskemål (utifrån gruppens sammansättning och en jämställdhets-/mångfaldsaspekt) Tjänsten tillsätts under förutsättning att elevunderlag finns. Bifoga lärarlegitimation (om sådan finns) med din ansökan. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet. Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet. Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.

Övrigt

Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-08-03

Referensnummer: 296/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Löneform:

Arbetstid: Timavlönad

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse Sysselsättningsgrad:20%


Upplysningar

Bengt Melin,

Telefon:

E-postadress: Bengt.Melin@strangnas.se


Rose-Marie Heiskanen,

Telefon:


Gabriella Moberg-Santana,

Telefon:

E-postadress: Gabriella.Moberg-Santana@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Marita Lilja Tel:


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020