Information

Arbetsmarknadskoordinator, Jobbtorg

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? På Jobbtorg Strängnäs arbetar cirka 40 medarbetare. Yrkesgrupperna är socialsekreterare, coacher, budget- och skuldrådgivare och administrativ personal. Vi arbetar tillsammans för att hitta egen försörjning för individen genom olika insatser såsom aktiviteter på Jobbtorg, praktik eller traineeanställningar. Hos oss delar du vår värdegrund som tar avstamp i ett positivt förhållningssätt, eget ansvar och att självklart ha medborgaren i fokus.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som arbetsmarknadskoordinator vägleds av fyra viktiga principer: • Ansvar - Människan vill och kan ta ansvar för sina egna val och handlingar • Tillit - Vi väljer att lita på individens egna resurser, vilja och mod • Varaktighet - Varaktigt arbete och varaktigt boende är alltid målet • Individuellt - Individuella långsiktigt hållbara lösningar Vi på Jobbtorg går en spännande tid till mötes och du som medarbetare är i allra högsta grad en del av denna resa fram till ett förändrat arbetssätt så att vi blir ännu bättre på det vi redan idag är bra på! Vidare ingår du i enheten Planering och uppföljning tillsammans med nio andra arbetsmarknadskoordinatorer samt enhetschef. Arbetet sker utifrån IMA modellen och Jobbtorgs gemensamma principer. Vi följer och stöttar deltagare i hela processen till varaktigt arbete/bostad samt samverkan och koordinering av planering med deltagarens nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som • har högskoleutbildning eller annan för arbetsgivaren adekvat utbildning • har en god kompetens kring arbetsmarknaden samt vägen till varaktiga arbeten eller är villig att lära dig detta • har B-körkort • ha förmågan att arbeta metodtroget och att vara en ambassadör för IMA modellen. • har god kunskap om kompletterande samhällsinsatser som tex övrig socialtjänst, AF, FK, psykiatri eller är villig att lära dig detta • har ett genuint intresse för relationsskapande internt och externt • har en fallenhet för att jobba målstyrt, det vill säga självständigt mot ett uppsatt mål, vilket också kräver att du är strukturerad i ditt arbetssätt • har ett lösningsfokuserat arbetssätt • är flexibel i ditt arbete och kan tänka nytt • har förmågan att arbeta nära deltagaren och samtidigt kunna hålla en professionell distans Det är meriterande om du har MI-utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och vi vill även att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan redan idag, urval pågår löpande.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-14

Referensnummer: 146/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa max sex månaders provanställning.


Upplysningar

Ritva Pohjola ,

Telefon: 0152 29654

E-postadress: Ritva.Pohjola@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Gina Junås Tel: 0152 29191


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande