Information

Är du vår nya utvecklingsinriktade stödpedagog, Kommunal psykiatri

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vill du vara med och utveckla våra verksamheter? Nu har du möjlighet att arbeta utifrån en helt nyetablerad tjänst inom Kommunal psykiatri Boendestöd. Arbetsplatsen du ansöker till är Boendestöd med insatser i ordinärt boende till brukare med psykisk ohälsa, neuropsykiatri och missbruk. Arbetsgruppen består av kunniga medarbetare som arbetar utifrån varje brukares behov, vilja och intresse. På verksamhetsområdet arbetar även kvalitetssamordnare och verksamhetsutvecklare som ett stöd i arbetet kring olika kvalitetsfrågor som ska möjliggöra att verksamheterna får möjlighet att utvecklas. Du som stödpedagog kommer att ingå i dessa nätverk men även få möjlighet att samverka med andra pedagoger på området. Du kommer även att vara med och utveckla arbetet med verksamhetsområdets rutiner och arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som Stödpedagog i Boendestöd innebär att du både praktiserar och utvecklar våra arbetssätt för att brukaren ska få en trygg och stimulerande miljö i hemmet. Vilket innebär att du deltar i det dagliga arbetet med brukarna och är kontakpersonal. Du är en del i det individuellt utformade stödet till brukaren samtidigt som du ges möjlighet att stödja dina arbetskamrater i pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer även i övriga delar som rör den sociala dokumentationen. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum) och för den dagliga sociala dokumentationen i verksamhetssystemet Treserva. Som Stödpedagog är din huvudsakliga arbetsuppgift att stödja och handleda brukarna i deras vardag. Du arbetar självständigt och målfokuserat utifrån verksamhetens rutiner, genomförandeplaner och möjliggör individuell utveckling utifrån brukarens egna förutsättningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med biståndshandläggare, öppenvårdspsykiatrin samt vissa företrädare. Vi förväntar oss även att du är delaktig i verksamhetens utveckling genom att följa beslut och bidra med dina kunskaper och din erfarenhet. Särskilda uppdrag som stödpedagogen har: • ansvara för att söka och delge fördjupad kunskap om specifika funktionsnedsättningar. • ansvara för att söka och delge fördjupad kunskap om hur man skapar meningsfullhet och tydlighet i vardag och fritid för den enskilde metodutveckling • ansvara för nyanställda och utifrån enhetens rutiner • ge stöd till kollegor i dokumentation och upprättande av genomförandeplaner och arbetsplaner • säkerställa att insatser utifrån genomförandeplan finns med i den dagliga planeringen • kvalitetssäkra genom att delta i avvikelsehantering, riskanalyser och kartläggningar. Du är ett pedagogiskt bollplank för dina kollegor inom dessa områden. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg, utifrån verksamhetens behov. Körkort krävs då insatserna utförs hos brukare i hela kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • 200 YH- poäng till stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt • minst 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättning, socialt arbete, specialpedagogik eller liknande. • kunskap och erfarenhet kring tillämpning av gällande lagstiftningar inom området. • erfarenhet av målgruppen neuropsykiatri, depression, psykosproblematik samt missbruk. • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda datakunskaper och dokumentationsvana • B-körkort Som stödpedagog är det viktigt att du är strukturerad och ansvarstagande. Du är trygg och stabil och kommunicerar på ett tydligt sätt. Utöver detta behöver du vara positiv, lösningsfokuserad och prestigelös. Vidare har du förmåga att tänka och utföra uppdrag och aktiviteter på ett självständigt sätt. Du tycker om utmaningar och har mycket god samarbetsförmåga. Att du är serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-07

Referensnummer: 276/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Löpande urval.


Upplysningar

Birgitta Petersohn,

Telefon: 0152-295 85

E-postadress: birgitta.petersohn@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020