Cykelgarage

På Läggesta station kan du parkera din cykel enkelt, tryggt och säkert i det låsta cykelgaraget. 

Cykelgaraget har plats för 60 vanliga cyklar och två lådcyklar. Garaget är öppet dygnet runt.

För att få tillträde till cykelgaraget och möjlighet att förvara din cykel i det låsta garaget behöver du teckna ett månadsabonnemang. Att parkera cykeln i cykelgaraget kostar 100 kronor per 30 dagar.

Så funkar det

  • Strängnäs kommun använder sig av betaltjänsten Triply som har hand om abonnemangen. För att teckna ett abonnemang måste du först bli medlem på Triplys webbplats.
  • Du behöver ett mobilt bank-id och ett betalkort för att kunna registrera dig.
  • För att kunna nyttja din låsta parkeringsplats behöver du koppla ett passerkort till ditt abonnemang. Det fungerar med de flesta kort som har en blipp-funktion.
  • För att komma in i garaget blippar du sedan ditt passerkort vid kortläsaren. Dörrarna öppnas då automatiskt. Utpassage sker via dragsnöre i garaget.

Bra att veta

Strängnäs kommun ansvarar inte för skador på cykel eller dess tillbehör, förlust av cykel eller andra personliga tillhörigheter som förvaras i cykelgaraget och förvaringsskåpen. Tänk på att alltid låsa din cykel noggrant. Stölden ska även polisanmälas. Du kan beskriva händelsen i ett mejl till support@triply.se.

En cykel som finns kvar efter att abonnemanget har löpt ut är inte Strängnäs kommuns ansvar, men får omhändertas enligt Strängnäs kommuns rutiner.

Frågor

Om du har frågor kring ditt abonnemang kan du kontakta support@triply.se.

Vanliga frågor och svar hittar du Triplys webbplats.

Allmänna villkor
Här kan du som tecknar ett månadsabonnemang ta del av Villkor för parkering i cykelgaraget , 108 kB.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2024