Kulturhuset Multeum

Multeum i mörker

I kulturhuset Multeum händer det mycket! Konserter, teater, föreläsningar och utställningar. Här finns även Kafé Fröken Maräng där du kan äta god lunch och fika i samband med din kulturupplevelse.

Aktuella evenemang

Alla evenemang som sker på Multeum och i kommundelsbiblioteken presenteras i vår evenemangsguide.

Följ även Kulturscen Strängnäs kommun på facebook för att se vilka kulturevenemang som är på gång i kommunen.

Utställningshallen

I utställningshallen kan du se större utställningar med allt ifrån konst, konsthantverk och foto.

Hit lånar vi även in vandringsutställningar, bjuder in allmänheten till jurybedömda salonger eller visar intressanta konstnärer, oftast lokala men även från andra delar av Sverige.

Galleriet

Galleriet ligger längst ner i korridoren förbi scenrummet. Galleriet används för mindre utställningar. Här kan även skolor, föreningar och lokala konstnärer få ett utrymme för att ställa ut konst, projekt eller information. 

Scenrummet

I scenrummet händer det många olika saker. Konserter för ungdomar, föredrag, teaterföreställningar, nätverksträffar, workshops, sagostunder och mycket mer.

Digitalt kartbord

Mitt emot utställningshallen hittar du vårt digitala kartbord. På en 50 tum stor pekskärm kan du jämföra exakt samma plats, i valfri skala, vid olika tidpunkter. Det finns 24 olika kartor att välja mellan, från 1500-talet fram till nutid. Du kan förstora, förminska och flytta vyn med händerna. På en del ställen i kartan finns informationspunkter där du kan läsa om olika personer och händelser kopplade till platser.

Kafé Fröken Maräng

På Kafé Fröken Maräng kan du äta god lunch och hembakat fika i en mysig miljö. Följ dem i deras sociala medier för aktuella öppettider och meny.

Kommundelsbiblioteken

Kommundelsbiblioteken erbjuder mindre utställningar, ofta med lokal anknytning. Här finns också möjlighet för föreningar och lokala konstnärer att ha utställningar.

Bokade visningar

Du kan boka visningar av de aktuella utställningarna som skola eller förening. För skolor kan vi ordna anpassade visningar.

Avgifter för visningar

På vardagar under öppettid tar vi ingen avgift för kommunens egna verksamheter, friskolor eller politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige.

För föreningar som är berättigade till föreningsbidrag kostar det 150 kronor/visning och för övriga  300 kronor/visning.  
Helger och under icke öppettid: 500 kronor/visning för alla grupper.

Guidad visning av Kulturhuset Multeum

Du kan få en guidad visning av hela huset med utställnings- och biblioteksdelen. Vi berättar om Multeums historia och alla verksamheter som pågår här idag. Vardagar under öppettider tillkommer ingen avgift. Kontakta oss för bokning.

Är du intresserad av att ställa ut hos oss?

Ska dina elever jobba med ett projekt som ni sedan vill visa upp? Har din förening ett jubileum som ni vill ta som anledning att visa upp föreningens historia? Eller är du en ung konstnär som vill testa dina vingar? Hör gärna av dig till oss med din utställningsförfrågan.

Är du verksam konstnär och vill ställa ut hos oss eller har du ett önskemål om en utställning som skulle passa in, ta gärna kontakt med oss genom att mejla till kulturproduktion@strangnas.se.

Tänk på att vi har ganska lång framförhållning i vår planering.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2023