Filmer för årskurs 8 och 9

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 8- 9 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 8-9.

Perfect 10

Handling:
14-åriga Leigh bor med sin pappa i utkanten av Brigh­ton. Hon tränar hårt för sin framtid som gymnast och kämpar samtidigt för att få ihop terminsavgifterna. När en äldre halvbror plötsligt träder in i Leighs liv förändras tillvaron helt.

Engelskt tal, svenskt text
83 min.
Storbritannien 2019.
Regi: Eva Riley

Peanut Butter Falcon

Handling:
Zak längtar efter frihet och drömmer om att träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck. Zak har Downs syndrom och känner sig inte hemma på ålderdomshemmet där han bor. Uppmuntrad av sin bästa kompis bestämmer han sig för att rymma, utan pengar och nästan inga kläder. Kort därpå träffar han Tyler, en småkriminell man på flykt, som blir Zaks osannolika allierade. Hack i häl är sköterskan Eleanor, som anklagas för Zaks rymning.

Engelskt tal, svensk text
97 min
USA, 2019
Regi: Tyler Nilson, Michael Schwartz

Flykten från DDR

Handling:

Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen. I hemlighet hade de själva sytt och snickrat ihop en luftballong i källaren för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst.

En våghalsig plan där både förberedelserna och själva färden satte allas liv på spel. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blev familjens plan en kamp mot klockan där varje sekund räknades…

Talat språk tyska, svensk text
125 min
Tyskland 2018
Regissör: Michael Herbig

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2020