För dig som arrangör

Här kan du som arrangör eller medverkande få tips och råd om vad som gäller under 500-årsresan. Den här sidan är under utveckling och fylls på allt eftersom resan går och frågor och önskemål uppstår. Så håll utkik!

För dig som funderar på att vara med

Om du har idéer och funderar över om att vara en del av 500-årsresan är du välkommen att höra av dig till vår projektledare Johanna Nyberg, mejla till 500@strangnas.se.

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev där vi informerar om vad som är på gång! Du kan också ta del av tidigare nyhetsbrev på informationssidan för 500-årsresan.

Sök tillstånd för ditt arrangemang

Du behöver ansöka om tillstånd när du ska göra ett arrangemang för allmänheten på offentlig plats. Det finns också andra sammanhang som kräver tillstånd från polis eller andra myndigheter.

Om du behöver ansöka om någon form av tillstånd, till exempel bygglov eller markupplåtelse, är det bra om du är ute i mycket god tid. Det är många event på gång under hela 2023 och därmed många ansökningar till oss i kommunen. Därför kan ansökningsprocessen komma att dra ut på tiden.

Kontakta kommunens näringslivsutvecklare Gunilla Malm på e-post gunilla.malm@strangnas.se eller telefon 0152-291 60 för ett samtal om du behöver något tillstånd för ditt event.

Kommunikation och marknadsföring

Här kan du ta del av information och material för kommunikation och marknadsföring under paraplyet 500-årsresan.

Grafisk profil för 500-årsresan

Vi har tagit fram en logotyp för 500-årsresan som alla arrangörer kan använda i samband med sina programpunkter. Logotypen finns i olika färger och versioner. Om du vill använda logotypen, mejla då till 500@strangnas.se och beskriv hur du vill använda den.

Lägg in dina programpunkter i vår evenemangsguide

När ditt evenemang är klart och redo att marknadsföras lägger du in det i vår evenemangsguide.

  • Läs reglerna innan du skickar in ditt evenemang.
  • Bilden ska vara liggande och illustrera evenemanget – utan att innehålla text. Bildmåttet är 700x395 pixlar. Din bild kan komma att beskäras om du lägger in en bild i ett annat mått.
  • Du måste ha tillstånd att använda bilden.
  • Tagga ditt evenemang med texten #500arsresan. Skriv in taggen i slutet av din beskrivande text. Då blir ditt evenemang synligt i de sammanhang där vi presenterar samtliga programpunkter kopplade till 500-årsresan.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2023