Kanonens förskola

Förskolas utemiljö

Kanonens förskola är från 2014 och är det första som uppmärksammas vid infarten mot Åkers Styckebruk. Förskolegården är stor med moderna solskydd och anpassad efter barns lek, det finns en omtyckt vattenlek och våginstrument. På förskolan ingår barnen och pedagogerna i en verksamhetsanpassad miljö med fokus på barns lärande och utveckling.

Avdelningar

Förskolan har sex avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Flotten Röd och Grön 1-2 år
  • Borgen Silver och Guld 3-4 år
  • Kojan Gul och Blå 4-5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Kanonens förskola är den första miljöanpassade förskolan i Strängnäs kommun. Förskolan har tjockare väggar, utrustad med dämpande klädsel på väggar och tak så att ljud mellan rum inte släpps igenom. Solfångare på taket räcker till att värma upp varmvattnet och taket är växtbeklätt. Lokalerna är stora, ljusa och rymliga. Skjutdörrar gör det möjligt att arbeta avdelningsvis eller tillsammans i större grupper. På förskolan finns så kallade loftgångarna som inbjuder till lek, allt material är nytt och fräscht.

Pedagogerna arbetar efter ett entreprenöriellt förhållningssätt för att främja barnens kompetenser såsom bland annat kreativitet, nyfikenhet och självkänsla och där barnens inflytande sätts i fokus ”små barn kan bara de får chansen”. Det är en populär förskolan dels för de anpassade miljöerna och dels för det pedagogiska arbetet i teman och projekt.

Mat och meny

Förskolan har ett stort modernt tillagningskök där 67 procent av livsmedlen är ekologiska. Barnen äter frukost, lunch och mellanmål i en matsal med buffé i barnens höjd.

Personal

På Kanonens förskola arbetar förskollärare, barnskötare samt en kokerska.

Välkommen att kontakta oss för mer information

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019
Utbildning och barnomsorg