Kanonens förskola

Förskolas utemiljö

Kanonens förskola är från 2014 och är det första som uppmärksammas vid infarten mot Åkers Styckebruk. Förskolegården är stor med moderna solskydd och anpassad efter barns lek, det finns en omtyckt vattenlek. På förskolan ingår barnen och pedagogerna i en verksamhetsanpassad miljö med fokus på barns lärande och utveckling.

Avdelningar

Förskolan består av tre moduler med barn i åldrarna 1-5 år. Barnen är på samma modul hela förskoletiden, för att få kontiunitet och en röd tråd i undervisningen.

  • Flotten Röd (yngre barn) och Flottan Grön (äldre barn)
  • Borgen Silver (yngre barn) och Borgen Guld (äldre barn)
  • Kojan Gul (yngre barn) och Kojan Blå (äldre barn)

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Kanonens förskola är den första miljöanpassade förskolan i Strängnäs kommun med bland annat solfångare på växtbeklätt tak. Lokalerna är stora, ljusa och rymliga. Förskolan har tjockare väggar som är utrustad med dämpande klädsel så att ljud mellan rum inte släpps igenom. Det finns även skjutsdörrar som gör det möjligt att arbete avdelningsvis eller i större grupper.
På förskolan finns också så kallade loftgångarna som inbjuder till lek.

Pedagogerna arbetar efter ett entreprenöriellt förhållningssätt för att främja barnens kompetenser såsom bland annat kreativitet, nyfikenhet och självkänsla och där barnens inflytande sätts i fokus ”små barn kan bara de får chansen”. Det är en populär förskolan dels för de anpassade miljöerna och dels för det pedagogiska arbetet i teman och projekt.

Mat och meny

Förskolan har ett stort modernt tillagningskök där 67 procent av livsmedlen är ekologiska. Barnen äter frukost, lunch och mellanmål i en matsal med buffé i barnens höjd.

Personal

På Kanonens förskola arbetar förskollärare, barnskötare samt en kokerska.

Välkommen att kontakta oss för mer information

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 oktober 2019