Björnmossans förskola

Förskolan Björnmossans utomhus entrèn

Björnmossan är en liten förskola med två avdelningar som ligger i en naturskön miljö i området Slottsbrinken, straxt utanför Mariefreds centrum. Vi har en utegård som är stor och härlig och det finns utrymme till massor av lek och rörelse.

Avdelningar

Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Lingonet 1-2 år
  • Blåbäret 3-5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Vi är Grön flagg certifierade och arbetar med kontinuerliga mål för att medverka till hållbar utveckling. Med naturen som mångfald, utifrån alla barns förutsättningar, ges barnen en god grund för ett livslångt lärande. Förskolans fantastiska utegård samt närheten till skogen ger stora möjligheter till utomhusaktiviteter med naturkunskap.

Sagan löper som en röd tråd genom vår verksamhet. Det är ett upplevelsebaserat arbetssätt som utvecklar barn och personal genom nya gemensamma samtalsämnen som i sin tur gynnar leken. Att arbeta med sagan på olika sätt skapar ett klimat där barnen växer i sin sociala utveckling, övar sitt minne, återberättar och framför berättelsen. Språk och självkänsla hos barnen utvecklas parallellt med självmedvetenhet och känsla av personlig identitet.

Mat och meny

Förskolan har ett eget tillagningskök där en kock serverar oss vällagad kost med hälsosamt tänk och färska grönsaker varje dag.

Personal

På Björnmossans förskola arbetar förskollärare, barnskötare samt en kock.

Välkommen att kontakta oss för närmare information

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019
Utbildning och barnomsorg