Marielunds förskola

Utemiljön på Marielunds förskola i Mariefred

Förskolan ligger i området Marielund, tre kilometer utanför Mariefred i anslutning till Mälaren och Läggesta tågstation. Förskolan består av tre moduler med sammanlagt sju avdelningar.

Avdelningar

Förskolan har sju avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Cirkeln - Orange, Röd och Gul 1-2 år
  • Kvadraten - Lila och Grå 3-4 år
  • Triangeln - Blå och Grön 4-5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

På Marielunds förskola arbetar pedagogerna utifrån tanken; Allas barn - allas förskola. För att uppnå detta mål arbetar vi med personalrotation. Det innebär att minst en pedagog följer med barngruppen när de flyttar till en annan avdelning.

Inom förskolan har vi prioriterade utvecklingsmål exempelvis giftfri förskola, digitalisering och språk. Vi ingår även i ett forskningsprojekt, UndiF, med Malmö högskola, där fokus ligger på vad som kännetecknar undervisning i förskola genom att prova olika inlärningsstilar.

Vårt arbetssätt är temainriktat där barnens inflytande sätts i fokus och där varje avdelning har ett tema och där alla delar av vår verksamhet knyts ihop. Förskolan har ett medforskande arbetssätt och vi vill utmana det entreprenöriella lärandet hos barnen. Våra miljöer är mötesplatser för dialog, kreativitet och samspel.

Marielunds förskola har i samarbete med Mälardalens högskola ett samlat handledarteam som tar emot studenter på deras verksamhetsförlagda utbildning.

Mat och meny

Förskolan har ett eget tillagningskök där en kock serverar vällagad mat och så långt som möjligt väljs ekologiska råvaror. Barnen äter frukost, lunch och mellanmål i gemensam matsal, lunchen består av en buffé serverad i barnens höjd.

Personal

På Marielunds förskolor arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog och en kock.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019
Utbildning och barnomsorg