Erasmus+ projekt: Ökad motivation och studieresultat

Erasmus+ deltagare oktober2023

Vi på Thomasgymnasiet är stolta över att informera om vårt deltagande i ett spännande Erasmus+ projekt som syftar till att höja elevernas motivation och förbättra deras studieresultat. Projektet löper fram till november 2024 och ger våra lärare på Thomasgymnasiet en unik möjlighet att förbättra sin pedagogiska kompetens, vilket i sin tur kommer att resultera i en mer givande lärandeupplevelse för eleverna.

Aktivitet 1: Kurs i Sevilla, vecka 46

Under vecka 46 kommer sex av våra lärare att resa till den vackra staden Sevilla för en intensiv kurs som fokuserar på strategier för att öka elevers motivation och förbättra deras studieresultat. Denna kurs kommer att vara en viktig resurs för våra lärare, som får möjlighet att lära sig de senaste metoder och tekniker inom pedagogik. Det är vår övertygelse att ökad motivation är nyckeln till framgångsrikt lärande, och vi ser fram emot att integrera de nya insikterna och idéerna som våra lärare får från denna kurs i vår undervisning.

Aktivitet 2: Jobbskuggning i ett europeiskt land till våren

Våren 2024 kommer sex av våra dedikerade lärare att delta i jobbskuggning i en europeisk skola. Jobbskuggning innebär att våra lärare kommer att besöka en skola i ett annat europeiskt land under fem dagar. Under denna period kommer de att följa en lokal lärare och studera deras arbete på nära håll, vilket ger våra lärare en unik inblick i olika undervisningsmetoder och pedagogiska kulturer runt om i Europa.

Målet med jobbskuggningen är att inspirera våra lärare att utveckla och förbättra sin egen undervisning genom att integrera de bästa praktikerna från andra europeiska skolor. Detta ger oss en fantastisk möjlighet att stärka vårt internationella samarbete och öka vår kulturella förståelse.

Vi på Thomasgymnasiet ser fram emot att följa hur våra lärare drar nytta av dessa erfarenheter och hur det kommer att påverka elevernas lärande. Vi är övertygade om att detta Erasmus+ projekt kommer att ge en betydande fördel både för våra lärare och elever och ser fram emot att dela våra erfarenheter och insikter när projektet når sitt avslut i november 2024. Håll er uppdaterade för mer information om vårt spännande arbete inom detta projekt!

Finansierad av EU-projektet Erasmus+

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 maj 2024