Starta företag

startup business people group working as team to find  solution to problem

Om du har en idé till ett nytt företag kan du få hjälp från kommunen. Vi har också samlat tips på länkar till andra organisationer som kan stötta dig med råd eller finansiering.

Kommunens stöd för dig som ny företagare

Tillstånd och regler

Kommunens Företagsservice hjälper dig att hitta rätt bland olika tillstånd, regler och fylla i rätt ansökningar och blanketter.

Dukat bord - kostnadsfritt vägledningsmöte för dig

Dukat bord är en mötesform där du som företagare får komma till ett första möte och olika handläggare finns samlade vid ett och samma bord. Mötet är helt kostnadsfritt. Läs mer på sidan Dukat bord - vägledningsmöten för tillstånd och lov.

Nätverk för företagare

Företagsmöten och nätverksträffar ordnas under hela året. Det är ett bra sätt att knyta nya kontakter och träffa andra företagsamma personer. Se hela kalendern på sidan Aktuellt för företagare.

Kostnadsfri rådgivning från andra organisationer

Flera olika organisationer har som sitt uppdrag att stötta och ge kostnadsfria råd när nya företag startas. De är alla mycket kunniga och all rådgivning sker under sekretess. Du får hjälp med bland annat affärsplan, budget och olika regler vid uppstart som är bra att ha koll på innan du startar upp.  

Nyföretagarcentrum - här kan du bland annat boka rådgivning i grupp eller individuellt.

ALMI - har tjänster inom bland annat affärsutveckling och lån.

Verksamt - har samlat information, checklistor och ansökningar.

Stöd och finansiering

För vissa verksamheter kan det också finnas medel att söka. Du kan självklart också vända dig till din bank för diskussion om möjligheterna till finansieringsstöd.

ALMI

Leader Södermanland

Sörmlandsfonden

Utvecklingscheckar och andra bidrag

I perioder finns olika stöd att söka för dig som företagare. Stöden kan variera och riktar sig till olika målgrupper i olika perioder. Här är några exempel på sidor att besöka för mer information:

Regional utveckling - Region Sörmland (regionsormland.se)

Sök finansiering - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2023