Våld och hot

Att vara utsatt för våld, fysiskt och/eller psykiskt, påverkar en persons hela livssituation och innebär också att man är utsatt för brott. Barn som lever i familjer där våld förekommer är brottsoffer. Det gäller även kvinnor och män.
Dölj ditt besök
Om du snabbt behöver lämna sidan - tryck på den röda knappen med texten Panik, lämna sidan! längst ned på sidan. Du kan även ta bort de spår du lämnar efter dig på datorn för att dölja vilka sidor du har besökt. Du kan läsa om hur du döljer ditt besök här.
Stöd vid våld i nära relation
Personer som är utsatta, eller utsätter andra för våld behöver särskilt stöd och hjälp. Du har rätt att få den av socialkontoret.
Om du själv är utsatt eller känner någon som är utsatt för våld så kan du ringa vår mottagningssektion för rådgivning, du får vara anonym. Du kan också kontakta vår samordnare för våld i nära relation.
Under kvällar, nätter och helger finns socialjour på telefon 112.
Ansökan
Alla har rätt att ansöka om hjälp och ansökningarna prövas efter ditt individuella behov. Det är behoven som avgör vilken form av stöd som kan bli aktuellt.
Ansökan kan vara både skriftlig, muntlig eller via våra e-tjänster.
För att få mer information kan du vända dig till kontaktcenter, måndag-fredag klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00 på 0152-291 00.
Där kan du också bli hänvisad vidare om du vill göra en ansökan och inte kan använda e-tjänsten nedan.
Får du ett avslag eller delavslag på din ansökan kan du överklaga det till Förvaltningsrätten.
Manscentrum
Manscentrum i Stockholm är en fristående behandlingsmottagning med inriktning att bistå män i kris. Mer information om Manscentrum hittar du här.
Kvinnofridslinjen
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Specialutbildad personal svarar på alla sorters frågor om kvinnofrid. Vi har tillgång till tolkar på olika språk. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.
Telefon: 020-50 50 50
Webbplats: Kvinnofridslinjen
Barnens hjälptelefon
Barn och ungdomar som växer upp i familjer där våld förekommer har en svår situation och har rätt till hjälp och stöd. Som barn eller ungdom kan du också kontakta BRIS på telefon 116 111, eller Rädda Barnen på telefon 08-698 90 00 eller 08-698 90 19.
Barnahus
Barnahus i Eskilstuna är en verksamhet för samverkan mellan olika myndigheter. Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år som utsatts för eller bevittnat våld i nära relation, sexualbrott eller andra allvarliga brott.
När en anmälan om våld eller sexuella övergrepp mot barn kommer in till socialtjänsten ska socialtjänsten kontakta Barnahus. Därefter kallar samordnarna på Barnahus till samråd med socialsekreterare, polis, åklagare, representant från barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP), representant från barnkliniken och eventuellt den som gjort anmälan.
Övrigt
Brottsofferjouren telefon 0152-176 00.
Relaterade länkar
Kontakt
-
Samordnare våld i nära relation
Samordnare våld i nära relation
Telefon:
E-postadress:
-
Södermanlands länsjour
Telefon:
Länsjouren finns tillgänglig efter kontorstid
och handhar akuta ärenden som inte kan vänta till nästkommande vardag.
Kvällar och helger prioriteras barnärenden och våld i nära relation. -
Mottagningsgruppen
Telefon:
Besöksadress:
Nygatan 10
645 80 Strängnäs
Telefontid måndag-fredag klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00
Observera att om du vill vara anonym ska du inte uppge ditt namn eller kontaktuppgifter till dig. -
Kontaktcenter
Telefon:
E-postadress:
Postadress:
Nygatan 10
64580 Strängnäs