Barn- och ungdomskultur

Barnkultur

Gillar du kultur, att sjunga, spela eller kanske att vara med i en bokklubb? Eller vill du bara hänga med kompisar i en trygg miljö? Det finns mycket att göra för barn och unga i Strängnäs kommun.

Evenemangsguiden

I vår evenemangskalendern hittar du alltid uppdaterad information om vad som händer för barn och unga i Strängnäs kommun. Filtrera listan efter kategori för att hitta aktiviteter för barn och unga.

Kulturskolan

Vill du själv spela ett instrument, teater, skapa eller sjunga i kör? Kulturskolan har ett stort utbud av kurser.

Bibliotek

På biblioteken händer det mycket för barn och unga. Till exempel sagostunder och familjemys. Du kan även gå med i en bokklubb!

Magiska stigen

På Långberget finns en upplevelsestig för barn i åldern 2-9 år. Ta en promenad och upptäck alla magiska djur och föremål längs med vägen.

Fritidsgårdarna

Strängnäs kommun har fyra fritidsgårdar, i Strängnäs, Mariefred, Åker och Stallarholmen. Fritidsgården är en trygg mötesplats för alla från årskurs 6 till den dagen man fyller 18 år.

Ung i Strängnäs kommun

Tillsammans med Ung i Strängnäs kan du uppleva mängder med olika roliga aktiviteter. Till exempel tårtdueller, archery game, utomhusbio, padel, disco och mycket mer. Har du själv idéer om aktiviteter eller evenemang som du tycker borde genomföras? Våra ungdomscoacher hjälper dig som är mellan 12 och 18 år att förverkliga dem!

Ung kultur – snabba pengar

Är du mellan 13 och 25 år? Har du en idé om ett kulturevenemang som du vill genomföra? Behöver du ett bidrag för att kunna genomföra din idé? Sök bidraget Snabba pengar genom Strängnäs kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 januari 2023