Snabba pengar för ung kultur

Du som är mellan 13 och 25 år kan söka bidrag för att arrangera en kulturhändelse i kommunen för andra barn och ungdomar. Det är enkelt att söka bidraget och du får snabba besked så att du kan sätta igång!

Idén och initiativet ska komma från dig (inte från en vuxen)!
Vår vilda gissning är att ungdomar vet bäst vad ungdomar gillar. Tanken med det ekonomiska stödet är att din idé ska bli verklighet, och att din insats gör att ungdomar får en kulturupplevelse här i Strängnäs kommun. Det tar max fyra veckor innan du får svar på din ansökan och du kan få upp till 5 000 kronor för ditt projekt.

I din ansökan kan du också ange om du vill ha stöd i att marknadsföra ditt projekt, eller om du behöver hjälp med till exempel ljud och ljus eller behöver boka en lokal.

Detta gäller för ansökan

• Bara du som är mellan 13 och 25 år kan få bidrag för Snabba pengar.
  • Du behöver inte tillhöra någon förening, utan det är okej om du sköter ditt kulturarrangemang på egen hand.
  • Du som bor, sommarbor eller studerar i Strängnäs kommun kan söka.
  • Du kan söka bidrag för att arrangera till exempel en festival, konsert, modevisning, utställning, föreställning, dansuppvisning eller workshop.
  • Ditt arrangemang ska rikta sig till andra barn och ungdomar.
  • Du kan ansöka om max 5 000 kronor.
  • Du kan ansöka när som helst under året, bidrag betalas ut så länge det finns avsatta medel kvar.
  • Det tar max fyra veckor innan du får svar.
  • Din kulturhändelse ska vara en alkohol- och drogfri tillställning.
  • Du får inte ansöka för något som bara når en sluten grupp och det går inte att ansöka via skolan.
  • Du ska avsluta ditt projekt med en redovisning, enligt en mall som finns att ladda ner eller skriva ut.

Uppleva och göra