Discgolf (frisbeegolf)

Discgolf, också kallat frisbeegolf, är en sport som spelas med en disc. Spelet är byggt på samma grund som golf eller minigolf fast du använder en disc istället.

Det går till så att du ska sikta och kasta en disc från en bestämd punkt så att den landar i en golfkorg. Hela banan ska klaras av med så få kast som möjligt. Discgolf är både en professionell sport som det går att tävla i både SM och VM men också en fritidsaktivitet för alla åldrar. Strängnäs kommun vill skapa förutsättningar för och uppmuntra till spontanidrott och discgolf är en aktivitet som kan sysselsätta många. Sporten har få begränsningar, så invånare, skolklasser och besökare i olika åldrar kan använda banan. En utmaning men också roligt, och du får vara ute i naturen. Att använda discgolfbanorna är gratis och lånediscar finns.

Discgolfbana (frisbeegolfbana) i Fårhushagen i Strängnäs

Det finns en discgolfbana med 5 hål för juniorer i Fårhushagen i Strängnäs, vid Drottning Kristinas trädgård. Där finns det discar att låna i en låda vid banans start. 

Karta över discgolfbana.

Discgolfbana (frisbeegolfbana) i Mariefred

På Hammarens idrottsplats i Mariefred har nu anlagts en 9-hålsbana för discgolf. Den är inte riktigt färdig än men du kan använda banan redan nu om du vill, lånediscar finns i en låda vid startplatsen eller att låna från vaktmästare på plats. Under våren 2020 kommer de sista finjusteringarna att göras av banan.

Adressen till Hammarens idrottsplats är Stallarholmsvägen 11

Karta över discgolfbana.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2020
Uppleva och göra