Korttidsvistelse, växelvistelse

Korttidsvistelse Isabellagården

Korttidsvistelse finns för dig som är äldre och som till exempel behöver återhämta dig eller träna upp dina funktioner efter en sjukhusvistelse.

På Isabellagården 2 finns 20 lägenheter för korttidsvistelse och 6 för växelvistelse.

Korttidsplats

En korttidsplats beviljas för en begränsad tid. Korttidsplatsen kan användas både vid akuta lägen och planerade tillfällen när insatser i hemmet inte tillgodoser hjälpbehovet, och/eller trygghetsbehov och behovet inte är av sjukvårdande karaktär. En korttidsplats kan leda till att man antingen återvända till sitt ordinära hem, eller under väntan på särskilt boendeplacering.

Växelplats

Korttidsvistelse kan även beviljas i form av växelvistelse. Växelvistelse innebär att brukaren med regelbundenhet är i behov av korttidsvistelse. Ofta som en form av avlösning för en make/maka/sammanboende som vårdar.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum och är möblerad med säng och sängbord, bord och två stolar samt en fåtölj. Varje lägenhet har eget badrum, trygghetslarm, klädkammare, medicinskåp, värdeskåp och kylskåp med frysfack.

Antennuttag för tv finns i varje lägenhet men tv-apparat ingår inte.

Personal

Du får en kontaktpersonal på Isabellagården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att omsorgen och vården ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.

Måltider

Frukosten tillagas av Isabellagårdens personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice.

Måndag - fredag erbjuder vi två lunch- och middagsalternativ samt en vegetarisk rätt och efterrätt. På helgerna erbjuder vi en lunch- och middagsrätt, en vegetarisk rätt och efterrätt.

Aktiviteter

I samlingssalen erbjuder vi anordnade aktiviteter två gånger per dag, fem dagar i veckan. Aktiviteter kan vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Möjlighet att njuta av den friska luften finns i form av balkonger/uteplatser eller en promenad i någon av våra vackra trädgårdar eller i omgivningen. Det finns också inbjudande platser om man vill ta med sig fikakorgen ut.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamma utrymmen.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 augusti 2023