Siklöjans förskola

Lekplatsen på Siklöjans förskola i Strängnäs

Siklöjans förskola ligger i ett lugnt och barnvänligt område, med skogen tätt intill. En stor del av vår pedagogiska verksamhet sker utomhus i skogen och på vår gård. Det är viktigt att vi har roligt tillsammans och därför ägnar vi mycket tid åt lärande genom lek.

Avdelningar

Förskolan har tre avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Skutan 1-3 år
  • Jollen 3-5 år
  • Skeppet 3-5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Förskolan är certifierad med Grön Flagg, som ger ett aktivt och långsiktigt arbete med hållbar utveckling. Siklöjan är en övningsförskola i samarbete med Mälardalens Högskola, vilket innebär att vi tar emot studenter som går förskollärarutbildningen.

På Siklöjans förskola uppmuntrar vi aktivt till läsning varje dag, barnen har god tillgång till böcker och får omsätta sina läsupplevelser i den fria leken samt i utrycksformer så som bild, musik och drama.

Förskolan har ett samarbete med biblioteket och i alla hallar finns böcker för hemlåning. Satsningen kallas Bokugglan och är till för att underlätta för föräldrar att läsa och berätta mer för sina barn.

Mat och meny

Förskolan har ett eget tillagningskök där en kock serverar oss vällagad husmanskost med färska grönsaker varje dag. Måltiderna äts på avdelningarna.

Personal

På Siklöjans förskola arbetar förskollärare, barnskötare samt kokerska.

Välkommen att kontakta oss för närmare information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019
Utbildning och barnomsorg