Skogsbackens förskola

Lekgården på Skogsbackens förskola i Strängnäs

Skogsbackens förskola öppnade 2014 och ligger fint placerad uppe på Långberget. Förskolans inbjudande gård har en grind ut mot skogen vilket innebär en omedelbar närhet till de utmaningar som naturen kan erbjuda. Våra utvecklingsområden är Hållbar utveckling, IKT och barns inflytande.

Avdelningar

Förskolan har sex avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Trumpetsvampen 1-2 år
  • Kotteskålen 1-2 år
  • Kremlan 3 år
  • Kantarellen 4 år
  • Flugsvampen 4 år
  • Stensoppen 5 år

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Våra utvecklingsområden är arbete med Hållbar utveckling och barns inflytande. Vi har arbetat med naturvetenskap och teknik och det arbetet kommer att fortsätta. All personal i förskolan fortbildas genom Skolverkets mattelyft, IKT och läslyft.

Skogsbackens förskola är välorganiserad med många erfarna förskollärare och barnskötare som har utvecklat ett bra samarbete över hela förskolan. Vi strävar efter att ha åldershomogena grupper och genom detta kan våra miljöer anpassas till det barnen visar intresse för, nya miljöer ger också nya utmaningar och ny stimulans.

Personal

På Skogsbackens förskola arbetar förskollärare, förskoleassistenter och barnskötare.

Mälarenheten

Skogsbackens förskola ingår i Mälarenheten tillsammans med Nattugglan, Trevnaden, Täppan, Tosterö, Äppellunden och Trollskogens förskolor.

Mat och meny

Förskolan har ett eget tillagningskök. Läs mer om måltiderna i kommunens förskolor på sidan Måltidsservice.

Veckans meny
Här kan du ta del av veckans meny för Skogsbackens förskola.

Välkommen att kontakta oss för närmare information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2024