Trevnadens förskola

Trevnadens lekgård

Förskolan Trevnaden ligger i centrala Strängnäs med närhet till både stad, natur och Mälaren samt Multeum, bibliotek- och kulturhus. På gården som ligger på en bilfri innerdel i ett flerbostadsområde finns gott om utomhusleksaker och trehjuliga cyklar i olika storlekar. Under sommarhalvåret odlar vi grönsaker i pallkragar som vi sedan skördar och tillagar i förskolans kök.

Avdelningar

Förskolan har tre avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år:

  • Biet
  • Humlan
  • Getingen

Följ ditt barns dagar i förskolan

Via vår lärplattform kan du enkelt följa ditt barns dagar på förskolan och vad dom gör där. Den används också för att skicka ut information från förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete

Vår pedagogik är bland annat inspirerad av Reggio Emilia-pedagogiken som tar fasta på att skapa inspirerande lärandemiljöer och ge förutsättningar för barnen att själva utforska material och välja aktivitet. Vi har ett medforskande arbetssätt där vi upptäcker tillsammans med barnen, utmanar deras tankar och uppmuntrar till kreativitet och självständighet.

Leken har stor betydelse hos oss. Genom leken socialiseras barnet och lär sig bland annat turtagning och samarbete. Att leka är även, visar forskning, det mest avgörande i barns språk- och talutveckling.

Våra innemiljöer förändras och utvecklas efter barnens intressen, nyfikenhet och frågor. En förutsättning för detta är att vi hela tiden arbetar nära barnen och ”nere på golvet” på barnens nivå. Då kan vi vara delaktiga i deras lek och ställa frågor som utmanar och leder till nya idéer och kunskaper. Vi samtalar mycket i alla dagliga situationer och använder ett rikt och varierat språk som utvecklar barnens språk.

Mat och meny

Trevnadens förskola har tillagningskök där maten lagas från grunden av en kock. Det serveras husmanskost och flera olika sorters grönsaker varje dag. Maten serveras på avdelningarna.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019