Teknikprogrammet

 

Gillar du matte och fysik och vill bli civilingenjör? Brukar du fundera på tekniken bakom prylarna och vilka tekniska lösningar som kommer att finnas i framtiden? Är du dessutom kreativ och idérik? Sök Teknikprogrammet!

Teknikprogrammet passar dig som vill jobba med datorn som främsta verktyg. Här får du utveckla ditt logiska tänkande och förstå hur teknik påverkar människor och miljö. Du lär dig hur man kopplar fysik, matematik och kemi till teknik och tekniska processer. Du lär dig även att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda och återvinna tekniska produkter.

Vi har en inriktning: Design- & Produktutveckling

Design- & Produktutveckling

Design- & Produktutveckling är för dig som vill jobba från idé till färdig produkt, till exempel som formgivare. Du arbetar kreativt och problemlösande inom bild och form, design- och produktutveckling. CAD-program och 3D-skrivare är verktygen för ditt digitala skapande.

Detta läser du

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena och dina individuella val läser du matematik, fysik, kemi och teknik. På Design- & Produktutveckling läser du design, bild, CAD och konstruktion.

Teknikprogrammet på Thomasgymnasiet

Teknik är programmet för dig som kanske siktar på en karriär som civilingenjör. Det är även ett program för dig som inte har bestämt dig ännu för vad du ska göra efter gymnasiet och därför vill ha en bred utbildning.

Teknikcollege Mälardalen

 

Sedan 2017 ingår Teknikprogrammet i Teknikcollege Mälardalen. Det innebär bland annat att du har du möjlighet att studera mer än 2500 poäng, kurser som skolan tar fram tillsammans med näringslivet.


Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 januari 2024