Försäljnings- och serviceprogrammet


Är du intresserad av att arbeta med människor och vill lära dig om försäljning, marknadsföring och kommunikation? Drömmer du om att öppna eget eller jobba som säljare, inköpare eller butikschef? Då ska du välja Försäljnings- och serviceprogrammet!

Försäljnings- och serviceprogrammet är en bred yrkesutbildning med inriktning på ett framtida jobb inom handelsbranschen. Det betyder att du kommer utveckla kunskaper inom kundbemötande, service, e-handel, ledarskap, säljteknik och mycket mer. Efter avslutad utbildning har du den kompetens som krävs för ett arbete inom handeln, där du även kan välja kurser inom programmet som gör att du blir behörig att läsa vidare på högskola eller universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – 16 veckor av din studietid

Vi vet att en variationsrik undervisning bidrar till ett gott arbetsklimat där många trivs. Det innebär att du förutom att arbeta med olika projekt i klassrummet kommer göra praktik på en eller flera arbetsplatser för att öva upp dina färdigheter direkt i verkligheten. Många av våra elever har efter avslutad utbildning fått anställning på sina APL-platser.

”Jag valde en APL-plats som jag verkligen var intresserad av, eftersom jag då visste att jag hade bra kunskaper om de produkter jag sålde, och därmed lärde jag mig att bemöta mina kunder på bästa möjliga sätt”.

– Elev på Försäljnings- och serviceprogrammet

Eget företagande – Ung företagsamhet (UF)

Under din utbildning kommer du få möjlighet till att starta upp ett eget UF-företag, där du arbetar fram en produkt eller tjänst utifrån en affärsidé. Du lär dig på så sätt att tänka kreativt och nytt, vilket gör att du blir en framtida entreprenör som är redo att göra skillnad i en bransch i ständig förändring.

Detta läser du

Tillsammans med de gymnasiegemensamma ämnena läser du kurserna Personlig försäljning, Praktisk marknadsföring, Entreprenörskap och företagande, Handel och hållbar utveckling, Affärsutveckling och ledarskap, Information- och kommunikation, Servicekunskap, Entreprenörskap, Inköp och Branschkunskap inom handel.

Behöver du mer information?

Kontakta programansvarig eller ansvarig studie- och yrkesvägledare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2024