Dagverksamhet

sictoniagården

Sictoniagårdens dagverksamhet för personer med en demenssjukdom.

På dagverksamheten finns plats för sex gäster per dag och verksamheten är öppen måndag-torsdag, mellan klockan 9-15. Röda dagar har vi stängt.

För att få delta i verksamheten krävs ett biståndsbeslut från socialkontorets biståndshandläggare.   

Målsättning

Målsättningen är att ge våra brukare möjlighet att uppleva livskvalité och ge förutsättningar för människor att bo kvar i det egna hemmet så länge det är möjligt. 

Exempel på aktiviteter

Frukost, lunch och eftermiddagskaffe är en viktig gemensam aktivitet. Men vi tar också promenader och är ute varje dag, vi samtalar, spelar olika kortspel, har musikbingo, läser litteratur ur bibliotekets boklådor, löser korsord, lägger pussel, mentexspel med ordspråk eller kunskapsbingo.

I vår samlingssal planerar vi in träffar med olika teman, bokar underhållning. Väntjänsten har aktiviteter varannan vecka. 

Anhöriga/närstående

Det är mycket viktigt för oss att ha ett kontinuerligt utbyte med dig som är anhörig/närstående, via telefon eller inbokat möte. Som anhörig/närstående är du alltid välkommen till oss för att delta en stund i verksamheten eller bara dricka en kopp kaffe och prata.

Transporter

Varje gäst åker färdtjänst till och från verksamheten via Strängnäs Taxi, telefonnummer 0152-186 00 och kostar 580 kronor per månad.

Måltider

Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe kostar 74 kronor/dag. 

Information

Om du vill ansöka om dagverksamhet eller vill ha mer information, kontakta socialkontorets biståndshandläggare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2019
Omsorg och hjälp